Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

“YETENEKLİ VE GÜVENİLİR” ORTAK YPG/PYD

Türkiye ABD‘yi “stratejik ortak” olarak görürken, ABD, PKK’nın Suriye kolu YPG/PYD’yi, “yetenekli ve güvenilir“ ortak olarak niteliyor.

 “YETENEKLİ VE GÜVENİLİR” ORTAK YPG/PYD

Milli Gazete'den Gökçen Göksal'ın "konu ile ilgili" haberi..

Türkiye ABD ile Suriye’nin Kuzeyinde tartışmaların göbeğinde “Güvenli Bölge” kurmak için gün sayarken, bölgede görev yapan üst düzey Amerikalı askerler YPG/PYD’yi yere göğe sığdıramıyor

Ortadoğu’da kendileri için “vazgeçilmez ortak” olarak gördükleri YPG/PYD’yi parlatmaya devam ediyorlar. Irak ve Suriye’de IŞİD’e karşı ABD öncülüğünde kurulan Ortak Görev Kuvveti Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın Special Ops Joint Task Force-OIR (Operation Inherent Resolve)  resmi twitter hesabından paylaşılan fotoğrafta alenen YPG/PYD’nin vazgeçilmezliğinin altı çiziliyor. Daha da ilginci Türkiye’de bu koalisyonun içinde…

Türkiye ABD ile Suriye’nin kuzeyinde tartışmaların göbeğinde “Güvenli Bölge” kurmak için gün sayarken, bölgede görev yapan üst düzey Amerikalı askerler YPG/PYD’yi yere göğe sığdıramıyor. Ortadoğu’da kendileri için “vazgeçilmez ortak” olarak gördükleri YPG/PYD’yi parlatmaya devam ediyorlar. Irak ve Suriye’de IŞİD’e karşı ABD öncülüğünde kurulan Ortak Görev Kuvveti Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın Special Ops Joint Task Force-OIR (Operation Inherent Resolve)  resmi Twitter hesabından paylaşılan fotoğrafta alenen YPG/PYD’nin vazgeçilmezliğinin altı çiziliyor.

 

“İSTİKRARI KORUYAN GÜÇ”

“Yetenekli ve güvenilir“ ortak olarak tanımlanan YPG/PYD güçleri, Suriye’de istikrarı koruyan güç olarak lanse ediliyor. YPG/PYD’nin Suriye’de DEAŞ’ın önündeki en büyük engel olarak gösterilen paylaşımda, dört ay içinde YPG/PYD’nin 225 DEAŞ’lıyı gözaltına aldığı belirtiliyor. Fotoğrafta paylaşılan silahlı militanının kolunda YPG/PYD –SDF peçine yer verilmemesi dikkat çekiyor. Daha önce yayımladığı fotoğraflarda YPG/PYD amblemini kullanmaktan çekinmeyen ABD’lilerin bu tasarrufu dikkat çekiyor. Bir diğer paylaşımda da YPG/PYD’nin başını çektiği SDF’nin komandoları, çalışılabilir güvenli ortak olarak tanımlanıyor.Geçtiğimiz aylarda General Paul E. Funk, kırmızı kategoride aranan, YPG/PYD’nin önder kadrolarından ‘Mazlum Kobane’ kod adlı Ferhat Abdi Şahin ile biraraya gelmiş, bu görüşmenin fotoğrafı da aynı hesaptan paylaşılmıştı.

İSTİKRARI KORUYAN GÜÇ”

“Yetenekli ve güvenilir“ ortak tanımlanan YPG/PYD güçleri, Suriye’de istikrarı koruyan güç olarak lanse ediliyor. Fotoğrafta paylaşılan silahlı militanının kolunda YPG/PYD–SDF peçine yer verilmemesi dikkat çekiyor. ABD’liler daha önce böyle bir tasarrufta bulunmuyordu. Bir diğer paylaşımda da YPG/PYD’nin başını çektiği SDF’nin komandoları, çalışılabilir güvenli ortak olarak tanımlanıyor.



Anahtar Kelimeler: “YETENEKLİ GÜVENİLİR” ORTAK /

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER