Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

KAYSERİ MAZLUMDER: AFGANLAR (GESDER) KAYSERİ’DE NEVRUZ’U KUTLADI

Baharın başlangıcını müjdeleyen ve aynı zamanda bolluğun ve bereketin sembolü olan Nevruz Bayramı Afganistan Gönüllü Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (GESDER) tarafından coşkuyla kutlandı.

 KAYSERİ MAZLUMDER: AFGANLAR (GESDER) KAYSERİ’DE NEVRUZ’U  KUTLADI

Orta Asya’dan Balkanlara kadar uzanan geniş coğrafyada doğanın uyanışıyla birlikte kutlanan Nevruz, zengin kültürümüzün değerlerini ve çeşitliliğini yansıtan, aramızdaki milli ve kültürel bağlarımızı pekiştiren, geçmişten günümüze büyük gururla taşıdığımız önemli bir zenginliğimizdir. Türk dünyası ülkelerinde yıllardan beri bayram olarak kutlanan Nevruz, millet olarak bir arada huzur içerisinde yaşama arzusunun kuvvetlendiği, karşılıklı sevgi ve hoşgörünün yaşandığı ortak bir kültür mirasımızdır.

Kış mevsiminin sona erip, baharın başlangıcını müjdeleyen ve aynı zamanda bolluğun ve bereketin sembolü olan Nevruz Bayramı Afganistan Gönüllü Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (GESDER) tarafından coşkuyla kutlandı.

Afganistan, Türkiye ve Suriye müzikleri eşliğinde dayanışma içerisinde coşkuyla kutlanan Nevruz, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve mültecilerin katılımları ile Melikgazi Belediyesi Salonunda gerçekleştirildi.

Yoğun bir katılımın olduğu program Afganistan ve Türkiye milli marşlarının söylenmesiyle başladı. Ardından Mazlumder Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş bir konuşma yaptı. Taş konuşmasında Afganistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin eskiden beri dostluk ve işbirliği içinde devam edegeldiğini bundan sonrada artarak devam edeceğini söyleyerek Türk ve Afgan halklarının Nevruz Bayramını tebrik etti.

Afganistan Gönüllü Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği(GESDER) Başkanı Asadullah Bektaş ise konuşmasında Nevruz Bayramının Orta Asya’dan Balkan ülkelerine kadar çok geniş bir coğrafyada milli ve kültürel miras olarak kutlandığını ve bu mirasın pekiştirilmesi ve kuvvetlendirilmesinin önemini vurguladı. Programın devamında GESDER üyeleri tarafından Türkiye, Afganistan ve Suriye yerel müziklerinden örnekler verildi. Programın son bölümünde ise GESDER tiyatro, gitar ve dans gruplarının gösterileri vardı. Katılanlar tarafından büyük beğeni ile karşılanan program sonunda katılımcılar GESDER yöneticilerine teşekkür ettiler, bu tür programların devam etmesi temennisinde bulundular.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER