Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İşte Albayrak’ın istifa depremi ve perde arkası

Murat Yetkin yazdı:

 İşte Albayrak’ın istifa depremi ve perde arkası

 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın, Instagram hesabından bir istifa metni yayınlamasını yorumlayan Murat Yetkin, "Albayrak, Erdoğan’ın ekonomi yönetimindeki bütün hatalarına ortaktı ama aksi halde Erdoğan’a gelecek tepkileri günah keçisi gibi üzerine çeken isimdi" tespitini yaparak, "Mali kriz giderek ekonomi krizine dönüşüyor o da siyasi krize dönüşme işaretleri veriyor" değerlendirmesinde bulundu.

Derinleşen ekonomik kriz Albayrak'ın (sağda) istifasına neden oldu.

DUVAR - Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa açıklamasının yankıları sürüyor. Piyasaların ve siyasetin bu adıma nasıl tepki vereceği ise odak noktası olmuş durumda. Gazeteci-yazar Murat Yetkin, 'İşte Albayrak’ın istifa depremi ve perde arkası' başlıklı yazısında, Albayrak'ın istifası öncesi siyaset ve ekonomi kulislerine yansıyan gelişmeleri aktardı. 

Yetkin, istifanın 'nasıl yorumlanması' gerektiğini ise 'yetkinreport.com'daki yazısında şöyle ele aldı:

Albayrak istifasıyla bundan sonra ekonomide olacaklardan kendisinin sorumlu olmadığını “Allah sonumuzu hayreylesin” diye biten istifasıyla beyan etti. Artık kalsa bile bütün sorunların kaynağının o olmadığı bilinecek. Yakın çevresine “Keşke Enerji Bakanlığı'nda kalsaydım, bu işe hiç girmeseydim” diye yakındığı konuşuluyor Ankara kulislerinde.

 

Ekonominin yönetilemediği ortaya çıktı. Şimdi AK Parti iktidarının psikolojik operasyon ekipleri devreye girecek, Erdoğan’ın haberi olmayan bu istifanın dahi bir “büyük stratejinin” parçası olduğunu söyleyeceklerdir.
Mali kriz giderek ekonomi krizine dönüşüyor, o da siyasi krize dönüşme işaretleri veriyor. Saklanacak yeri kalmadı.
YAZININ TAMAMI



Anahtar Kelimeler: Albayrak’ istifa depremi perde arkası

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER