Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hristiyanlık ve Yahudilik

Hertaraf Haber'den Faruk Taşçı, Bilge Kral, Merhum Aliya İzzetbegoviç'in Fide Yayınları tarafından  basılan  "İSLAM DEKLARASYONU" kitabında geçen "Hristiyanlık ve Yahudilik”  başlıklı yazısını, okuyucular için derledi.

 Hristiyanlık ve Yahudilik

Bu yazıda, İslam'ın, İslam dışında bulunan bütün önemli sistem ve doktrinlere karşı olan tutumunu ortaya koymak mümkün değildir. Ancak iki en önemli din –Hıristiyanlık ve Yahudilik ve iki hakim dünya sistemi- kapitalizm ve sosyalizm hakkındaki tutumunu ortaya koymak kaçınılmazdır.

Hıristiyanlıkla ilgili meselede biz İsa'nın bilimi ile Kilise'yi ayırıyoruz. İlkinde biz bazı noktalarda tahrif edilmiş Allah'ın vahyini, ikincisinde ise kendi kaçınılmaz hiyerarşisi, siyaseti, zenginliği ve menfaatleri ile sadece İslam karşıtı değil aynı zamanda İsa karşıtı olmuş bir organizasyonu görmekteyiz. Hıristiyanlığa karşı tavrını belirlemek isteyen herkes, tarihi hayatı içinde her ikisi arasında sürekli sallanan kilisenin hedef -İsa'nın bilimi mi engizisyon mu- tanımlamasını bilmek ister. İncilin etik öğretilerin yorumcu ve temsilcisi olmaya yakın olan kilise, bununla aynı oranda İslam' a yakındır. Son Vatikan Konsili'nde ilan edilen Kilise'deki yeni eğilimleri biz selamlıyoruz. Zira bunu  hıristiyanlığın ilk temellerine nisbi bir yaklaşma olarak görmekteyiz. Eğer Hıristiyanlar isterse gelecek, bütün insanlar ve insanlığın iyiliği için, iki büyük din arasındaki işbirliği ve anlayışın örneği olabilir. Tıpkı geçmişin aralarındaki anlamsız sürtüşme ve geçimsizliğin alanı olduğu gibi.

İslam'ın Yahudiliğe karşı olan tavrı benzer bir prensip üzerindedir. Yahudilerle asırlar boyu birlikte yaşadık ve hatta bazen, içinde İslami olan ile Yahudi olan arasında fark edilemeyecek benzerlikte kültür yarattık.

Ancak Siyonistlerin önderliğinde Yahudiler, Filistin'de, gayr-ı insani ve pervasız olduğu kadar, maceracı ve basiretsiz bir eyleme giriştiler. Bu siyaset sadece şuanki durum tespitini dikkate almakta ve dünyadaki Müslümanlar ile Yahudiler arasındaki kalıcı etkenler ile güç dengesini gözden kaçırmaktadır. Bu siyaset Filistin'de bütün dünya Müslümanlarına meydan okumaktadır. Kudüs sadece Filistin veya Arap meselesi değildir.

O bütün Müslüman halkların sorunudur. Kudüs'ü elinde tutabilmeleri için Yahudiler İslam ve Müslümanları yenmek zorundadırlar ve bu -Allah'a şükür- onların gücü dışındadır.

Yahudiler kendilerinde fark koyma gücü bulabilirlerse biz Siyonistlerle Yahudiler arasında farklılık görmek isterdik Umuyoruz ki kavgalı Arap rejimlerine karşı (Arap ve Müslümanlara karşı değil) elde ettikleri askeri zaferler, onların aklını başlarından almasına sebep olmaz ve Filistin' de beraberce yaşamanın yolu açılması için kendilerinin çıkardıkları karşıtlığın ortadan kaldırılması için çaba sarf ederler. Onlar kibirliliklerinin ittiği yola devam ederlerse -ki şu anda daha muhtemel olarak görünmektedir - İslami hareket ve tüm dünya Müslümanları için tek bir çözüm vardır: Her karış toprağı geri vermek zorunda kalacakları zamana kadar, günden güne, yıldan yıla, kurbanların sayısı ve zamana bakılmaksızın, mücadeleyi devam ettirmek, genişletmektir.

Filistinli kardeşlerimizin temel haklarını tehlikeye düşürebilecek herhangi bir pazarlık ve anlaşma, bizzat dünyamızın oturduğu ahlaki sistemi de tahrip edebilecek bir hainlik olur.

Bu düşünceler hiçbir şekilde şu anki şartlar tarafından dayatılan, İslam'ın Hıristiyan ve Yahudilere karşı yeni bir siyasetin tezahürü değildir. Onlar, İslam'ın Hıristiyanlık ve Yahudiliği tanıma şartlarından ve neredeyse tam olarak Kur an-ı Kerim' den çıkarılan pratik sonuçlardır

(Kuran-ı Kerim, Sure 29/45, 2/136, 5/47-79).

 

Devam Edecek..

5. Bölüm için Tıklayınız

http://hertaraf.com/haber-panislamizm-ve-irkcilik--aliya-izzetbegovic-4000

4. Bölüm İçin Tıklayınız:

http://hertaraf.com/haber-islami-duzen--aliya-izzetbegovic--islam-deklarasyonu-3939

Üçüncü Bölüm İçin Tıklayınız:

http://hertaraf.com/haber-aliya-izzetbegovic-tarih-hicbir-gercek-degisimin-iktidardan-geldigini-bilmez-hepsi-de-terbiyeden-basladi-ve-ozunde-ahlaki-bir-davetti--3908

2. Bölüm için tıklayınız:

http://hertaraf.com/haber-bizim-zamanimizda-islam-duzeni-2-aliya-izzetbegovic-3854

İlk Bölüm İçin Aşağıdaki Linki Tıklayınız:

http://hertaraf.com/haber-bizim-zamanimizda-islam-duzeni--aliya-izzetbegovic-3574



Anahtar Kelimeler: Hristiyanlık Yahudilik

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER