Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

“FİLİSTİN HALKIYLA DAYANIŞMAMIZ KARARLILIKLA SÜRDÜRÜLECEKTİR”

Hak-İş ve Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği Başkanı Arslan’dan Filistin’e destek mesajı…

 “FİLİSTİN HALKIYLA DAYANIŞMAMIZ KARARLILIKLA SÜRDÜRÜLECEKTİR”

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı ve Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği Başkanı Mahmut Arslan, “Kudüs ve Filistin bilincinin geliştirilmesi mücadelemizi artırarak devam ettireceğiz” dedi.

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı ve Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği Başkanı Mahmut Arslan, 29 Kasım ‘Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü’ dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

İŞGAL BİTMEDİKÇE BARIŞ GELMEZ

Açıklamada Filistin halkıyla her zaman dayanışma, birlik ve beraberlik içerisinde olduklarını ifade eden Arslan, “İşgalci İsrail Devleti, Filistinliler üzerinde insanlık dışı tahakkümünü sürdürmeye devam etmektedir. İsrail, uluslararası hukuk ve uluslararası insan hakları prensiplerini ve kanunlarını çiğnemeye devam ettiği müddetçe, iki devlet arasındaki barışın sağlam bir zemine oturtulması mümkün değildir. İsrail Devleti, işgal politikalarına son vermedikçe, adil ve kalıcı bir barışa ulaşmak zordur” ifadelerini kullandı.

ABLUKA BİR AN EVVEL KALDIRILMALIDIR

Filistin’de yaşanan insanlık dramına da değinerek açıklamasına devam eden Arslan, “Bütün uluslararası resmi raporlara göre ekonomisi çökme eşiğine gelmiş olan ve açlığa mahkûm edilen Gazze’deki, karadan ve denizden devam eden abluka bir an evvel kaldırılmalıdır. Hukuksuz işgal nedeniyle topraklarını kaybeden, yurtlarından ayrılan Filistinlilerin evlerine dönmeleri sağlanmalıdır” dedi.

FİLİSTİN HALKI İLE DAYANIŞMAMIZ BİTMEYECEK

Arslan, “29 Kasım Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü vesilesiyle Ortadoğu’da kalıcı barış için yol, 1967 sınırları temelinde, başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasıdır. Hak-İş Konfederasyonu ve Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği olarak, Filistin ve Kudüs meselesi üzerinde uluslararası sendika desteği ve yardımı sağlamak, ortak çalışma ve eğitim ortamları oluşturulması, Kudüs ve Filistin bilincinin geliştirilmesi mücadelemizi artırarak devam ettireceğimizi bildiririz. Hak-İş Konfederasyonu ve Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği, başkenti Kudüs olan Özgür ve Bağımsız Filistin Devleti kuruluncaya kadar Filistin halkı ile dayanışmaya devam edecektir.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER