Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) öncülüğünde İsrail'in Irk Ayrımı Politikası Hakkında İstanbul'da Konferans Düzenlendi

Konuşmacılardan Elia Zureik İsrail'in Filistinlilerle ilişkilerinde ulusal güvenlik yasasını devreye soktuğunu ve onların varlığını doğrudan tehdit ettiğini dile getirdi.

 Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) öncülüğünde İsrail


İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) öncülüğünde İstanbul'da İsrail'in ırk ayrımı politikalarının ve bu politikaların bölgeye ve dünyaya yansımasının tartışıldığı bir uluslararası konferans düzenlendi.

Lübnanlı avukat Muhammed Matar'ın oturum başkanlığını yaptığı konferansa konuşmacı olarak Kanada'daki Queen's Üniversitesi'nde fahri sosyoloji profesörü olan Elia Zureik, uluslararası hukuk alanında uzman Dr. Enis Kasım ve Türkiyeli avukat Süleyman Arslan katıldı. Ayrıca Mats Svensson da İsrail'in ırk ayrımı politikalarının kurbanlarıyla ilgili canlı şahitlikleriyle katılımda bulundu.

Konuşmacılardan Elia Zureik İsrail'in Filistinlilerle ilişkilerinde ulusal güvenlik yasasını devreye soktuğunu ve onların varlığını doğrudan tehdit ettiğini dile getirdi. Zureik işgal yönetiminin ırk ayrımı politikalarından muhtelif örnekler sundu ve işgal yönetimin Filistin toplumuna kendileriyle ilişkilerde ihtiyatlı olunması gereken şüpheli toplum gözüyle baktığını vurguladı. Zureik İsrail toplumunda geçerli sayılan bütün değerlerin Filistinlilerin haklarını inkar ettiğine ve onlarla tamamen ırkçı temeller üzerine muamelede bulunduğuna dikkat çekti.

Uluslararası hukuk alanında uzman olan Dr. Enis Kasım, İsrail'in bir yahudi devleti olduğuna dair yeni yasa üzerinde durdu ve bunun Filistin'de ırk ayrımı politikasının manifesto ilanı olduğunu vurguladı. Bu yasanın Filistinlilere yansımaları üzerinde duran Kasım bunun bütün uluslararası yasalara aykırı olduğunu dile getirdi. Kasım bu yasanın aynı zamanda "İsrail toprağı" kavramı üzerinde durduğunu ve "İsrail toprağı"nı yahudilerin tarihi yurdu olarak tanımladığını ifade etti.

Avukat Süleyman Arslan uluslararası kuruluşların insanlığın üzerinde anlaştığı anlaşmaları ve barış ilkelerini özellikle Filistin'de uygulama konusunda başarısız kaldığını dile getirdi. Arslan, BM'yi Filistinlilerin haklarına yönelik tecavüzler karşısında görevini yerine getirmeye çağırdı.

Mats Svenssons da İsrail'in ırk ayrımı politikalarından bizzat şahit olduğu canlı örnekleri sundu.


 @Copyright Filistin Enformasyon Merkezi



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER