Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BUGÜN AHMET HİLİMİ BOYRAZ KARDEŞİMİZİ RABBİNE YOLCU EDİYORUZ...

Mesajı okuyunca İnnâ Lillahi ve İnnâ İleyhi Raciûn dedim. Kendi kendime söylendim;

 BUGÜN AHMET HİLİMİ BOYRAZ KARDEŞİMİZİ RABBİNE YOLCU EDİYORUZ...

 

HABER-ANALİZ; Davut GÜLER

İnnâ Lillahi ve İnnâ İleyhi Raciûn

"Biz Allah’a ait (kullar)ız ve şüphesiz O’na dönücüleriz."

 

BUGÜN AHMET HİLİMİ BOYRAZ KARDEŞİMİZİ RABBİNE YOLCU EDİYORUZ

Tarih 5 Eylül 2021 saat 08.25 İGİAD’dan bir mesaj geldi, mesaja baktım vefat haberi;

“VEFAT HABERİ;

Üyelerimizden Ahmet Hilmi Boyraz Beyefendi vefat etmiştir.

Cenaze bilgileri bilhare bildirilecektir.

Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

İGİAD Yönetim Kurulu”

Mesajı okuyunca İnnâ Lillahi ve İnnâ İleyhi Raciûn dedim. Kendi kendime söylendim; Allah Allah dedim daha iki gün önce Hanifi Fırat kardeşle telefonla dertleşirken daha çok gündemimiz koronayla ilgiliydi çünkü hem kendisi ve yenge hanım ve hem de ben, eşim ve büyük oğlum Yusuf evde karantina sürecini tamamlıyoruz. Derken söz Ahmet Hilmi Boyraz kardeşimizden açıldı; Ahmet’in Malatya’ya gittiğini ve orada korona’ ya yakalandığını söyledi ama durumunun iyiye doğru gittiğini söyledi. Bende sosyal medyadan gezerken facebook’tan birkaç paylaşımına rastladım ve kendi kendime iyi maşallah demek kendini toparlamış diye söylendim. Hatta Hanifi ile konuşurken kendisinin aradığını söyleyince ben de bir arayayım dedim Hanifi’yle telefonları kapatarak ayrıldık.

Yukarıda da bahsettiğim gibi; “sosyal medyadan gezerken facebook’tan birkaç paylaşımına rastladım ve kendi kendime iyi maşallah demek kendini toparlamış diye söylendim” demiştim. Gel gör ki gaflet bastı Ahmet kardeşimizi aramayı unuttum ta ki bu sabah mesajı aldığımda gözlerim fal taşı gibi açıldı. Zamanı tayin eden biz değiliz zamanın sahibi Rabbu’l âlemin olan Allah’tır. Biz bize verildiği kadar bir zamanla sınırlı olduğunu unutuyoruz. Ahmet kardeşimizin ölümü bu hakikati bir daha bize hatırlattı.

Bu sabah saat 09.21’de Hulisi Boyraz kardeşi aradım öncelikle başsağlığı diledim ve mümkünse Ahmet kardeşimizin hastalığıyla ilgili son bilgileri istedim ve aldım. Hulusi kardeşin ifadesiyle bugün Ahmet Hilmi kardeş taburcu olacakmış. Fakat son 15-20 saat içindeki gelişmeler tabir caizse kardeşimizi ebedi hayata taburcu etmiş oluyor. Bu son gelişmelere gelince; karnından (bağırsaklardan biri olabilir) delinme ve kanama oluyor. Kanamayı durdurmak için yatmakta olduğu istasyondaki Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakıma alınıyor ve ameliyat şartları İnönü Üniversite’sindeki doktorların da yardımıyla uygun hale getiriliyor ve ameliyat oluyor ve kanama durduruluyor. Fakat ani gelişmeler tabir caize her şeyi altüst ediyor ve Ahmet kardeşimiz entübe oluyor, sabah saat 06.30 gibi ruhunu teslim ediyor ve büyük yolculuğa çıkıyor.

Ahmet Hilmi Boyraz kardeşimiz kendine mahsus bir kişilikti, sözünü esirgemez dobra dobra ifade ederdi.  Rahmetle anılması gereken Fikret Özdemir kardeşimiz gibi esprisi güçlü olan bir kardeşimizdi. Rabbim her iki kardeşimize de rahmet etsin. Burada bir şeyi de hatırlamış oldum; (İGİAD’a ilk üye olduğumda beni üye olarak Fikret Özdemir kardeşimiz önermişti, önerinin yanında bir de üyelerden birinin referansı gerekiyordu o da Ahmet Hilmi kardeşimiz olmuştu. Rabbim her iki kardeşimize de rahmet etsin. Bu iki kardeşimizin yolculuğu da bana bir şey hatırlatıyor, zamanın daralıyor, haberin olsun gibi bir şeh, Allah akıbetimizi hayır eylesin..)  Her insanın kusuru olduğu gibi elbette Ahmet kardeşimizin de bir insan olarak kusurları vardır. Rabbim öncelikle Ahmet kardeşimizi ve cümlemizi affetsin. O’nun affı ve mağfireti olmazsa bizim durumumuz ne olacak, sığınılacak ve müracaat edilecek kapı şüphesiz O’nun kapısıdır.

Sonuç olarak dostlar ölüm bize bu kadar yakın, Allah’ın insana verdiği büyük nimetlerden biri de; sağlık ve zamandır. Her ikisinin hakkını verirsek, vahyin ve selim aklın istikametinde hareket edersek inşallah güzel akıbet bizim olacaktır. Ahmet Hilmi kardeşimize Rabbimden rahmet yakın ve uzak akrabalarına ve dostların sabrı cemil diliyorum. Bu korona hastalığında gerek hastahane odalarında ve gerekse evlerinde hem tedavilerini hem de karantina sürecini tamamlayan kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun. Allah’a emanet olunuz. Selam ve dua ile..

 

 Not; Malatya’dan MEŞALE DERNEĞİ’nin cenazenin defniyle ilgili mesajı;

Tahsin Boyraz'in abisi, Ahmet Hilmi Boyraz vefat etmistir. Cenazesi bugün (5 Eylül) ikindi namazını takiben Malatya Darende ilcesi Ayvalı köyünde defnedilecektir. Allah rahmet eylesin.”

İrtibat Tel;

Abisi Hasan BOYRAZ: 05323166080,

Tahsin BOYRAZ: 05334256556

   

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Enis ERGİN
6.09.2021 18:59:33
Güzel bir insandı Allah merhameti ile Rahmet eylesin inşallah yakınlarına da sabrı Cemil versin

YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER