Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Babacan ekibinden ittifak yanıtı: Koalisyon için bu kadar zahmete girilmez

Nergis Demirkaya; Yeni kurulacak partiler Ankara’da siyaset sahnesini hareketlendirdi.

 Babacan ekibinden ittifak yanıtı: Koalisyon için bu kadar zahmete girilmez

 

Yeni kurulacak partiler Ankara’da siyaset sahnesini hareketlendirdi. Millet İttifakı’nın genişleyeceği ya da üçüncü bir ittifakın kurulabileceği konuşuluyor. “Bir koalisyon için bu kadar zahmete girilmez” diyen Ali Babacan ekibi hazırlıklarını Türkiye'de icra yetkisini alabilecek, 'milletin üzerinde ittifak ettiği' bir oluşum hedefiyle yaptıklarını söylüyor.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle birlikte siyaset gündemine giren ittifakların yeni partilerin kuruluşuyla nasıl şekilleneceği tartışılıyor. Yıl bitmeden tabelasını asmaya hazırlanan iki parti muhalefet ittifakı içinde tarif edilirken üçüncü ittifak senaryoları da gündemde. Eski bakan Ali Babacan öncülüğünde kuruluş çalışmalarını sürdüren oluşum ise tüm bu kombinasyonları reddediyor: “Koalisyon için bu kadar zahmete girilmez. Biz Türkiye’de icra yetkisini alabilecek, milletin üzerinde ittifak ettiği bir oluşum olmak istiyoruz.”

Kurucusu olduğu AK Parti’den 18 yıl sonra, 8 Temmuz 2019’da istifa eden eski bakan Babacan çalışmalarına hız verdi. Karar gazetesine verdiği röportajda “Yıl bitmeden partiyi kuruyoruz” diyen Babacan’ın farklı kesimlerle görüşmelerinin devam ettiği biliniyor. Yakın çalışma ekibinden bir siyasetçi, yeni parti kuracaklarını ilan ettikleri günden bu yana Babacan’ın üst düzey bine yakın görüşme gerçekleştirdiğini söyledi. Bu görüşme trafiği nedeniyle bir yoğunluk yaşandığı ancak ekim ayı ortasında merkez kadrosunun ortaya çıkacağı ifade ediliyor. Görüşülen isimler arasında geçmişte sorun yaşanmış, ideolojik farklılıkları bulunan kişiler de olduğu, söz konusu kişilerin “Başlattığınız bu hareketin başarılı olması lazım. İçinde veya dışında katkı vermeye hazırım” dediği aktarılıyor. Bugün iktidara yakın olarak bilinen iş dünyasından önemli isimlerin de Babacan’la görüştükleri iddialar arasında.

‘GELENEKSEL TAVIRLA SİYASET YAPMAYACAĞIZ’

Ekim ayı ortasında merkez kadrosunun ortaya çıkması beklenen Babacan oluşumu daha sonra bu ekiple tüzük ve programa son şeklini verecek. Babacan’a yakın kaynaklar siyaset sahnesindeki mevcut partilere dikkat çekerek, “Geleneksel tarz ve yöntemlerle siyaset yapmayacağız. Yeni bir üslup, yeni bir tarzda siyaset yapma biçimi oluşturmak istiyoruz. Özellikle genç kuşaklara dönük iletişim dilini önemseyen, hatta teşkilatlanma biçimi de ilgi çekecek farklı bir siyaset tarzı düşünülüyor. Klasik bir siyasi parti çalışması gibi bir çalışma düşünmüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

ÜÇÜNCÜ İTTİFAK İDDİASI

Babacan ve Davutoğlu’nun kuracağı siyasi partilerle ilgili bugünden ittifak iddiaları konuşulmaya başlandı. Her iki partinin de ilk etapta kazanmaktan çok “iktidara kaybettirme” rolü üstleneceği bu çerçevede muhalefet ittifakı içinde yer alacağı konuşuluyor. Ankara kulislerinde konuşulan bir başka iddia ise İYİ Parti ile sağda üçüncü bir ittifakın oluşabileceği yönünde. Babacan oluşumu içinde yer alan bir siyasetçi, “Bu yapılan çalışma, tek başına iktidar olma hedef ve iradesiyle yola çıkılmış bir çalışmadır. Yoksa bir koalisyon için bu kadar zahmete girilmez. Herhangi bir ittifakın parçası olmak için siyaset yapılmaz. Türkiye’nin ihtiyaçlarını karşılayacak bir kadro ortaya çıktığında seçmenin çok rahat sistemi teslim edeceği bir tablo oluşabilir. Biz de hazırlıklarımızı Türkiye’de icra yetkisini alabilecek, milletin üzerinde ittifak ettiği bir oluşum olma hedefiyle yapıyoruz” diyor.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER