Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

“ARA ELEMAN DEĞİL ARANAN ELEMAN GEREK”

Eğitim Bir-Sen, “Mesleki ve Teknik Eğitime Bakış” raporunu kamuoyuyla paylaştı.

 “ARA ELEMAN DEĞİL ARANAN ELEMAN GEREK”

Milli Gazete’den Bünyamin Güler’in ‘konuya dair’ haberi…

Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, mesleki eğitimde temel mantalitenin sanayiye ara eleman yetiştirmek olduğunu belirterek, “Sanayi artık ara eleman istemiyor. Aranan eleman istiyor. Onun için mesleki eğitim temel sloganı ara eleman yetiştirmek değil, aranan elemanı yetiştirmek olmalı” önerisinde bulundu.

Eğitim Bir-Sen, “Mesleki ve Teknik Eğitime Bakış” raporunu kamuoyuyla paylaştı. Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, sektörel ihtiyaçlara ve insan kaynağını yetiştirme biçimine göre mesleki ve teknik eğitimin yapısı ve uygulanma biçiminin ülkelere göre farklılaştığını belirterek, “Toplumdaki insan kaynağının niteliği, o toplumun teknolojik olarak gelişmesiyle ve ekonomik olarak kalkınmasıyla doğrudan ilişkilidir. Türkiye’de de iş gücü piyasasına nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesi bakımından mesleki ve teknik eğitime ayrı bir önem verilmesi gerektiği, kamuoyunda sıklıkla ifade edilmekte ve bu konuda tartışmalar yaşanmaktadır” dedi.

BİLGİ VE BECERİLERİN SÜREKLİ YENİLENMESİNİ İSTİYOR

Ticaret, sanayi ve hizmet sektörlerinin çalışanlarının bilgi ve becerilerini sürekli yenilemesini istediğini kaydeden Yalçın, “Çünkü ülkelerin en önemli sermayesi olan nitelikli insan kaynağı, küresel ekonomik rekabetteki en önemli unsurdur. Bundan dolayı  Türkiye’de istihdamı ve iş gücü niteliğini artırmak için mesleki ve teknik eğitim, özel bir önem arz etmektedir. Bu kapsamda çözüm odaklı uygulanması gereken eylem, proje ve eğitim politikaları paydaşlarla, iş piyasasıyla, ilgili sektör ve bakanlıklarla, sivil toplum kuruluşlarıyla, mesleki ve teknik eğitimin öğretmen, öğrenci ve yöneticileriyle birlikte planlanması ve yürütülmesi gerekmektedir” dedi.

MESLEKİ EĞİTİMDE ZİHNİYET DEĞİŞMELİ

Yalçın, mesleki eğitimde temel mantalitenin sanayiye ara eleman yetiştirme üzerine kurgulandığını belirterek şu öneride bulundu: “Yıllarca bu noktada bir strateji izlenmişti. Ama sanayi şu an artık ara eleman istemiyor. Aranan eleman istiyor. Onun için mesleki eğitim temel sloganı ara eleman yetiştirmek değil, aranan elemanı yetiştirmek olmalı.”



Anahtar Kelimeler: ELEMAN DEĞİL ARANAN ELEMAN GEREK”

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER