Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

6 YAŞINDA EVLENDİRİLDİĞİNİ SÖYLEYEN H.K.G.’NİN BABASI VE KARDEŞLERİ İDDİALARI YALANLADI

H.K.G.’nin ağabeyi ve iki kız kardeşi, bugün (8 Aralık) “Genç Hoca” isimli YouTube kanalında bir video yayımlayarak iddiaları yalanladı.

6 YAŞINDA EVLENDİRİLDİĞİNİ SÖYLEYEN H.K.G.’NİN BABASI VE KARDEŞLERİ İDDİALARI YALANLADI

İsmailağa Cemaati mensuplarınca kurulan Hiranur Vakfı’nın kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel’in 26 yaşındaki kızı H.K.G., babasının kendisini 6 yaşındayken imam nikâhıyla ‘evlendirdiği’ ve çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığı şikâyetiyle savcılığa başvurdu.

Konuyla ilgili açıklama yayımlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dün (7 Aralık) davaya müdahil olduğunu duyurdu.

 

H.K.G.’nin ağabeyi ve iki kız kardeşi, bugün (8 Aralık) “Genç Hoca” isimli YouTube kanalında bir video yayımlayarak iddiaları yalanladı.

H.K.G.’nin kız kardeşlerine ait küçük yaşlarda çekilmiş gelinlikli fotoğrafları gösteren ağabey, “Bildiğiniz profesyonel stüdyo çekimi. Evlendi mi bu şimdi? Dediğim gibi yani orada hafızlığa geçiş aşamasında mı, Kur’an-ı Kerim bitirdi diye mi herhangi bir etkinlik. Bizim en büyük acımız kendimizden ziyade annemize, babamıza. Annem bu haberleri medyada duyduğundan beri belki ağzına bir lokma ekmek ya koymuştur ya koymamış. Son olarak şöyle bir şey demek istiyorum, kardeşimizi, buna inansın ki Timur Soykan beyefendiden daha fazla seviyoruz. Başka da bir şey demek istemiyorum” diye konuştu.

H.K.G.’nin 19 ve 21 yaşındaki kız kardeşleri kendilerinin de benzer fotoğrafları olduğunu belirterek bunun bir düğün fotoğrafı olmadığını iddia ettiler:

 

“19 yaşındayım ve halen daha evlenmedim, bekârım. Üstüme de baskı yapmadılar. Böyle bir şey yok, böyle bir şeyin olma ihtimali de yok. Bir anda çok değişmeye başladı ablam. 6 yaşında bir kız nasıl evlendirilebilir ki? Bunların hepsi şimdi evli mi? Ya da çocuk mu gelin oldular?”

“Ben o ailede büyüdüm, sadece ben değil eğer ben yalan söylüyorsam kardeşim Ayşe, Mira da o ailede büyüdü, abim de o ailede büyüdü. Böyle bir şey olsa neden biz bilmeyelim ki? Neden biz bilmeyelim. Kadın hakları olarak savunuluyor ablam ama benim annem de bir kadın, ben de bir kadının kardeşim de bir kadın. Biz ablamın iddia ettiklerini duyduk, ben şok oldum zaten.”

“Hatırlamak istemiyorum ama gitmeden iki yıl önce bebeğini düşürdükten sonra acı bir tebessüm vardı yüzünde. Eve gelirken dedik ki, bundan sonra ablama karşı güleceğiz, ablama sürekli destek olduk. Annem zaten çok ince bir insandır. Annemin ablam için ağladıklarını hatırlıyorum. Ablamın da psikolojisi narindir. Biz o kadar iyi davranırken ablam hiç gülmüyordu ve biz ortamda konuşurken ablamın ortamla bağı hiç olmuyordu.”

Ses kayıtlarından söz etmediler

12 dakika boyunca açıklama yapan üç kardeş, H.K.G.’nin savcılığa sunduğu ses kaydına dair herhangi bir şey söylemedi.

H.K.G.’nin savcılığa sunduğu ses kaydında altı yaşında evlendirildiğine ve cinsel istismara uğradığı iddialarını güçlendiren şu konuşmalar geçiyor:

H.K.G: “6 yaşında nikâhımız kıyılmayaydı. Keşke babam ilişkiye izin vermeseydi… Yani bu sıkıntıların hiçbiri olmazdı.”

Kadir İstekli: “Var mı yapacak bir şey onu söyle. Dönebiliyoz mu.”

H.K.G.: “Ama telafi de olmuyo.”

Kadir İstekli: “Yani tam bir hatadır… Yanlış bir şey… Ha şu an ben kendi kız çocuğum olsa 6 yaşında evlendirir miyim. Evlendiririm. Ama o şekil bir şeye müsaade eder miyim. Etmem.”

H.K.G.: “Babam nasıl düşünmedi.”

Kadir İstekli: “Hocaefendi her şeyi dört dörtlük mü düşünüyo. Bırak sen de Allah Allah.”

H.K.G: “Yani kızım daha küçük, 6 yaşında. İlişkiyi kaldırabilir mi, kaldıramaz mı, insan bunu bilmez mi…”

Kadir İstekli: “Ben seni öyle görmemiştim. Öyle gittim işte. Ufaklığın öyle geçti dediğin gibi. Ne bileyim ya…”

H.K.G.: “Annem saçlarımı tarar senin yanına gönderirdi beni.”

Yusuf Ziya Gümüşel: “Aksine deliller mahkemeye sunuldu”

H.K.G.’nin babası Yusuf Ziya Gümüşel de konuya dair bir açıklama yaparak suçlamalar için “İslami değer ve yargılara sahip insanları tahkir etmeye yönelik tezgâhlanmış bir projenin ürünü” dedi.

Yusuf Ziya Gümüşel’in açıklaması şöyle:

“03.12. 2022 tarihinde BirGün gazetesi ve internet sitesinde Timur Soykan imzasıyla yayınlanan haber, şahsımı ve ailemizi hedef göstererek yargılanması başlamamış bir davadaki yalan iddiaları yayınlayarak bunun üzerinden İslami değer ve yargılara sahip insanları tahkir etmeye yönelik tezgâhlanmış bir projenin ürünüdür.

“Söz konusu haberdeki iddiaların sahibi olan kızımız, İslami ve hukuki kurallara uygun olarak medeni kanunun reşit saydığı yaşta evlenmiş olup bu konuda ailemizin ve başka kişilerin hiçbir baskısı olmamıştır.

“Son yıllarda ailevi sorunlar sebebiyle psikolojik sıkıntılar yaşayan 26 yaşındaki kızımız, birtakım yapıların etkisine girerek, eşinin evinden ayrılmış, başka bir yerde yaşamaya başlamış ve 12.10.2021 tarihinde anlaşmalı olarak boşanmıştır.

“Bu süreçte kızımız, etkisinde olduğu yapıların yönlendirmesiyle habere konu dil ve mahiyette birtakım iddialar ile suç duyurusunda bulunmuş olup hazırlanan iddianamenin mahkeme kararı gibi sunulması masumiyet karinesinin ihlalidir.

“Tekrar ifade etmemiz gerekirse bu haber tamamen iddiadan ibarettir.

“Mahkeme süreci devam etmektedir ve iddia edilen konuların aksine deliller mahkemeye sunulmuş olup, yargılama sürecinde tüm gerçekler açıklığa kavuşacaktır.

“Biz iki seneden beri kızımızın ve torunumuzun sıkıntılarının üzüntüsünü yaşarken, böyle meşum bir vaziyette üzüntümüzün suistimal edilerek camiamızın hedef haline getirilmesi ayrı bir kahır sebebimiz olmuştur.

“Şahsımıza ve ailemize, süreci devam eden bir davanın iddianamesi üzerinden yalan, iftira atan ve hakarette bulunan kişi ve kurumlar hakkında tüm yasal yollara başvuracağımızı ifade etmek isteriz.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER