Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

6 ay sonra dolarda bir ilk! Dolar kuru 7 TL’nin altına geriledi!

Dolar kuru son 6 ayın en düşük seviyesine geriledi. 7 TL’nin altına gerileyen dolar kuru için bu seviyenin altında kalması yeni düşüşlerin habercisi olabilir.

6 ay sonra dolarda bir ilk! Dolar kuru 7 TL’nin altına geriledi!

Dolar kuru hız kesmeden düşüş tendi içerisindeki hareketine devam ediyor. Piskolojik bir direnç olarak gözüken 7 TL barajını kısa bir süre için kıran dolar kuru yeniden 7 TL’nin üzerine çıktı.

Dolar, kasım ayında 8.58 TL seviyesine kadar yükseldikten sonra ekonomi yönetiminde yapılan değişikliklerle ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın reform söylemleriyle 7.50 TL’nin altına geriledi. Daha sonra Merkez Bankası Başkanlığı’na Murat Uysal’ın yerine göreve getirilen Naci Ağbal’ın başkanlığındaki PPK toplantılarında faizin yüzde 17’ye çıkarılması ve bu faiz ortamının uzun bir süre sürdürüleceği açıklamaları dolar kurundaki düşüşün devamını sağladı.

DOLAR 8 AY SONRA 7 TL’NİN ALTINDA

Dolar kuru uzun bir aradan sonra 7 TL’nin altını gördü. Dolar kuru geçtiğimiz haftanın son işlem gününü 7.03 TL ile kapatırken yeni haftanın ilk işlem gününde 5 Ağustos 2020'den bu yana en düşük seviyesini görerek 6,9979 TL’ye geriledi. Son düşüşten sonra Dolar/TL, 2020’nin kasım ayından bu yana yüzde 18 değer kaybetti. Dolar kuru 7 TL seviyesinin altında kısa bir süre durduktan sonra yeninden kritik direncin üzerine çıktı.

DÜŞÜŞ DEVAM EDECEK Mİ?

Ekonomistler Merkez Bankası’nın mevcut para politikasındaki sert duruşunu devam ettirmesi durumunda dolar kurunun yeni düşüşlere gebe olacağını belirtti. Teknik analiz uzmanları ise dolar kurunun 7,10'un altında kalınması durumunda 6,85'in gündeme gelebileceğini öne sürerken olası yükselişlerde 7,20'un direnç konumunda bulunduğunu ileri sürdüler.



Anahtar Kelimeler: sonra dolarda ! Dolar altına geriledi!

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER