Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

65 yaş üstü için flaş öneri: Hafta sonu sokağa çıksınlar

65 yaş üstü için dikkat çeken bir öneri geldi. Koronavirüs nedeniyle tam 1 aydır zorunlu olarak evlerinde olan 65 yaş üstü için 'hafta sonu sokağa çıksınlar' önerisinde bulunuldu.

65 yaş üstü için flaş öneri: Hafta sonu sokağa çıksınlar

Dün dördüncü kez telekonferans ile gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan'dan itibaren 4 günlük sokağa çıkma yasağına gidileceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Milletimizin tedbirlere uyması sayesinde salgının felaket düzeyine ulaşmasının önüne geçtik. Büyükşehirlerimiz ile Zonguldak ilimizde uyguladığımız hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması da salgının kontrolünde büyük fayda sağladı. Bunun için tarım, sağlık ve gıda hizmetleriyle temel üretim faaliyetlerini aksatmayacak şekilde bir süre daha devam ettireceğiz. 23-24-25-26 Nisan tarihleri arasında ise, yine 31 ilimizde sokağa çıkma sınırlandırmasını özellikle planlıyoruz"

65 YAŞ ÜSTÜ İÇİN FLAŞ ÖNERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından hafta sonu yasağıyla ilgili dikkat çeken bir öneri geldi. Gazeteci-yazar Cengiz Semercioğlu, Hürriyet gazetesindeki köşesinde "65 yaş üstü hafta sonu sokağa çıksın" başlığıyla bir yazı kaleme aldı.

Milyonlarca yaşı ilerlemiş vatandaşların uzun süredir evlerde olduğuna dikkat çeken Semercioğlu, herkesin zorunlu olarak eve kapanacağı hafta sonunda 65 yaş üstündeki kişilerin hem cumartesi hem pazar 2-3 saat dışarı çıkmasını önererek temiz hava alarak yürüyüş yapmaları için yetkililere çağrıda bulundu.

BİR AYDIR SOKAĞA ÇIKMALARI YASAK

21 Mart 2020 tarihinde yayınlanan genelgeyle; 65 yaş ve üzeri ile bağışıklık sistemi düşük, ve kronik akciğer hastalığı, astım, KOAH, kalp/damar hastalığı, böbrek, hipertansiyon ve karaciğer hastalığı olanlar ile bağışıklık sistemini bozan ilaçları kullanan vatandaşların 21 Mart saat 24.00’den sonra ikametlerinden dışarı çıkmaları, açık alanlarda, parklarda dolaşmaları ve toplu ulaşım araçları ile seyahat etmeleri sınırlandırılarak sokağa çıkmaları yasaklanmıştı.

Kaynak: milligazete.com.tr



Anahtar Kelimeler: öneri: Hafta sokağa çıksınlar

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER