Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

6 ARAŞTIRMA ŞİRKETİNDEN SEÇİM ANKETİ

24 Haziran son seçim anketleri: 6 farklı şirketten son seçim anketleri ve analizler? Metropoll, Gezici, Sonar, Remres, Konsensus ve Mediar seçim anketi sonuçları? Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalır mı? Hangi aday yüzde kaç oy alır? Genel seçimde pa

6 ARAŞTIRMA ŞİRKETİNDEN SEÇİM ANKETİ

Remres seçim anketi:

Remres Araştırma Şirketi´nin açıkladığı son seçim anketi sonuçlarına göre seçimler ikinci tura kalıyor. Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı´nın oy oranları ise neredeyse aynı. Rakamlara göre; ?Kimin Cumhurbaşkanı olacağına´ ise kararsızlar ve HDP seçmeni karar verecek.

Ankara merkezli Remres Araştırma Şirketi; 24 Haziran seçimleri için 17-23 Mayıs tarihleri arasında yaptığı son kamuoyu araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Anket sonuçlarına göre; ilk turda AKP, MHP ve BBP´nin oluşturduğu Cumhur İttifakı ile CHP, İYİ Parti ve Saadet´in oluşturduğu Millet İttifakı sandıktan başa baş çıkıyor ve seçimler ikinci tura yani 8 Temmuz´a kalıyor. İkinci turda da sonuç değişmiyor. Araştırmanın sonuçlarına göre ?Kimin başkan olacağını´ yüzde 9´luk ?kararsız´ kitle belirleyecek.

remnes seçim anketi son anketler 24 haziran yüzde kaç oy

Remres seçim anketleri

remnes seçim anketi son anketler 24 haziran yüzde kaç oy

Remres seçim anketleri sonuçları

remnes seçim anketi son anketler 24 haziran yüzde kaç oyRemres seçim anketleri sonuçları: İkinci tur oylama

 


 

remnes seçim anketi son anketler 24 haziran yüzde kaç oy

Remres seçim anketleri sonuçları

remnes seçim anketi son anketler 24 haziran yüzde kaç oy

Remres seçim anketleri sonuçları

 

remnes seçim anketi son anketler 24 haziran yüzde kaç oy

Remres seçim anketleri

remnes seçim anketi son anketler 24 haziran yüzde kaç oyRemres seçim anketleri

remnes seçim anketi son anketler 24 haziran yüzde kaç oy

Remres seçim anketleri

remnes seçim anketi son anketler 24 haziran yüzde kaç oy

Remres seçim anketleri

 

remnes seçim anketi son anketler 24 haziran yüzde kaç oy

Remres seçim anketleri

remnes seçim anketi son anketler 24 haziran yüzde kaç oy

remnes seçim anketi son anketler 24 haziran yüzde kaç oy

Remres seçim anketi künyesi: Çalışma Türkiye genelinde NUTS 2 sistemine göre 26 bölgeyi esas alan 28 ilde tabakalı örnekleme ve ağırlıklandırma yöntemi ile 17-23 Mayıs tarihleri arasında seçmenlerin mevcut yönelimlerini ve önceki çalışmalarımıza kıyasla gerçekleşen değişiklikleri gözlemlemek amacıyla 4276 kişi ile telefonla ve yüz yüze anket yöntemiyle yapıldı. Araştırma 0,86 güven sınırları içinde, 1,75 hata payı ile gerçekleştirildi. Ankete katılanların 2112´sini erkekler, 2164´ünü ise kadınlar oluşturdu.

Konsensus seçim anketi

konsensus seçim anketi



Konsensus son seçim anketleri

?Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?? şeklinde yöneltilen soruyu; yüzde 42.2 AKP, yüzde 20.2 CHP, yüzde 19.7 İYİ Parti, yüzde 7.8 MHP, yüzde 7 HDP, yüzde 2.5 Saadet Partisi şeklinde yanıtladı.

Sonar seçim anketi

SONAR Araştırma Şirketi tarafından 26 ilde 3 bin kişi ile yapılan cumhurbaşkanlığı son seçim anketinden ?Seçim 2. tura kalacak? sonucu çıkıyor. SONAR, 7-17 Mayıs tarihleri arasında 26 ilde 3 bin kişi ile cumhurbaşkanlığı seçimi araştırması yaptı.

SONAR Cumhurbaşkanlığı seçim anketi:

SONAR 24 Haziran seçim anketi sonuçları son anketler

SONAR 24 Haziran son seçim anketi sonuçları son anketler

İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, İzmir, Aydın, Manisa, Bursa, Kocaeli, Ankara, Konya, Antalya, Samsun, Trabzon, Adana, Kırıkkale, Kayseri, Zonguldak, Kastamonu, Erzurum, Ağrı, Malatya, Van, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin ve Hatay illerinde vatandaşlara, 24 Haziran´da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde kime oy verecekleri sorusu yöneltildi. SONAR anketörleri, ?Cumhurbaşkanlığı seçimleri bugün yapılsa, sayacağım isimlerden hangisine oy verirsiniz?? sorusunu yönelttiler ve 6 adayın ismini sıraladılar.

Ankette kararsızlar dağıtılmadan önce alınan sonuçlar da değerlendirildi. ?Ham oranlar? kategorisinde yapılan değerlendirme sonucu, Erdoğan´a 40.07, İnce´ye 20.90, Akşener´e 20.03, Demirtaş´a 10.50, Karamollaoğlu´na 2.0, Perinçek´e 1.90 oy çıktı. Yapılan ankette yüzde 4.60 oranında da kararsız seçmen bulunduğu da vurgulandı.

 

Gezici seçim anketi

Araştırma şirketi, 14-15 Nisan tarihlerinde 21 kentte 3 bin 680 kişiyle yüz yüze görüşerek yaptığı anketin sonuçlarını açıkladı. Sonuçlara göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda seçilmek için gerekli yüzde 51 oya ulaşamayıp yüzde 46-47 bandında kalıyor.

  • Recep Tayyip Erdoğan yüzde 46

  • Meral Akşener yüzde 25-27

  • Muharrem İnce 18-19

24 haziran seçim anketi son anketler

Meral Akşener´in oyu yüzde 28-29 seviyelerinde seyrederken, İnce yüzde 18-19 bandında kalıyor. HDP´nin adayı eski eş genel başkan Selahattin Demirtaş ise yüzde 8-9 civarında oya sahip.

Bugün seçim olması halinde AKP ile MHP´nin toplam oyları yüzde 50,7´yi buluyor. Burada İYİ Parti´nin oy oranının yüzde 19,4, CHP´nin ise yüzde 18,53 olması dikkat çekti. HDP yüzde 10,06´yla kılpayı barajı aşarken, Saadet Partisi yüze 1,29´luk bir oya sahip.

Gezici´nin 16 Nisan 2017 Referandum tahminleri:
 

GEZİCİ

RESMİ SONUÇLAR

EVET

%51,3

%51,4

HAYIR

%48,7

%48,5

Seçimlere sayılı günler kala yasaklar öncesi açıkladığı anketle büyük dikkat çeken Gezici Araştırma; Ak Parti´nin oy oranını yurt dışı oylarının da dahil edilmesiyle birlikte %39.3 olduğunu açıklamıştı. CHP´yi ise %28.5 oranında göstermişti. MHP´nin %17.2 ile üçüncü çıktığı ankette HDP ise bugüne kadar yayınlanan anketlerdeki en yüksek oy oranında gösterilerek %12.4 olarak açıklanmıştı. Gerçekleştirilen anketin bir diğer özelliği ise çalışmanın tıpkı seçimlerde olduğu gibi sandık yöntemi kullanarak yapılmasıydı.

Gezici´nin 7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimi tahminleri:

 

 

AK PARTİ

CHP

MHP

HDP

GEZİCİ:

%39,3

%28,5

%17,2

%12,4

RESMİ SONUÇLAR:

%41

%25

%16,3

%13,2

7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleşen genel seçim sonuçlarına göre; AK Parti yüzde 41, CHP yüzde 25, MHP yüzde 16.3, HDP ise yüzde 13.2 oy almıştı.

Mediar son seçim anketi

Cumhurbaşkanlığı konusunda ise araştırmaya katılanların, yüzde 43.50´si Recep Tayyip Erdoğan, 22.20´si Muharrem İnce, 19.31´i Meral Akşener, 12.79´u Selahattin Demirtaş, 1.61´i Temel Karamollaoğlu ve 0.60´ı Doğu Perinçek olarak yanıt verdi. Bu araştırmaya göre, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna Recep Tayyip Erdoğan ve Muharrem İnce kalıyor.

Cumhurbaşkanlığı seçim anketi:

Mediar seçim anketi Cumhurbaşkanlığı seçimi: Soru: 24 Haziran´da hangi Cumhurbaşkanı adayına oy vereceksiniz?

Mediar seçim anketi sonuçları: 24 Haziran´da hangi partiye oy verirsiniz?

Mediar seçim anketi sonuçları: 24 Haziran´da hangi partiye oy verirsiniz?

Araştırmada katılımcılara, hangi partiye oy verecekleri de soruldu. Buna göre AKP-MHP-BBP´den oluşan cumhur ittifakını tercih edenlerin oranı yüzde 45,63. Sonuçlara göre AKP yüzde 39,61, MHP 5,31, BBP ise yüzde 0,71 oy alıyor.

Hangi partiye oy verirsiniz?

Mediar seçim anketi TBMM seçimi (Kararsızlar dağıtılmış) Soru: 24 Haziran seçimlerinde hangi partiye oy vereceksiniz?

CHP-İYİ Parti-Saadet Partisi-Demokrat Parti´nin millet ittifakının aldığı oysa yüzde 42,5. HDP de yüzde 11,39 oy alarak barajı geçiyor ve Meclis´te koltuk elde edebiliyor.

Künye: Araştırma 26 ilde ve yüzde 2.1 hata payıyla tespit edilen 2 bin 660 kişiyla yüz yüze görüşülerek yapıldı. Ankette, erken seçimde hangi partiye ve hangi cumhurbaşkanı adayına oy verileceğine dair eğilimler araştırıldı.

Metropoll son seçim anketleri: Erdoğan ve Kıçıldaroğlu´nun görev onayı

Metropoll Araştırma Şirketi 24 Haziran seçimleriyle ilgili son anket sonucunu açıkladı. ?Türkiye´nin Nabzı Mayıs 18? başlığıyla yayınlanan ankete göre, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan´ın ?görev onayı´ yüzde 3,4 düştü. Yapılan ankette Erdoğan´ın MHP seçmeninin sadece yüzde 30´undan onay alabildiği ortaya çıktı.

metropoll seçim anketi

24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerine ilişkin yapılan son seçim anketi sonucu açıklandı. Metropoll Araştırma Şirketi´nin ?Türkiye´nin Nabzı Mayıs 18? başlığıyla yayınladığı kamuoyu araştırmasının sonuçlarına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın görev onayı geçtiğimiz aya göre yüzde 3.4 düşerek 46.3´e gerilerken , onaylamayanların oranı yüzde 3.7 artarak yüzde 47.8´e çıktı.

MHP seçmeninden Erdoğan´a destek oldukça az

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti seçmeninin yüzde 89.2´sinin onayını alırken, MHP seçmenininse sadece yüzde 30´unun onayını alabildi.

Erdoğan´ın görev onayı 15 Temmuz darbe girişiminin bastırılması sonrası yüzde 67.6´ya çıkmış ve bu oran 16 Nisan referandumunda yüzde 52.4 seviyesine inmişti.

Kılıçdaroğlu yükselişe geçti

Metropoll son seçim anketleri

Metropoll son seçim anketleri

Aynı araştırmaya göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun görev onayıysa geçtiğimiz aya göre yüzde 1.6 artarak yüzde 25 oldu. Kılıçdaroğlu kendi partisinin seçmeninden yüzde 67.7 düzeyinde onay alırken, HDP seçmeninden yüzde 16.5, diğer partilerden yüzde 24.5 onay aldı.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER