Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

5G teknolojisi insan sağlığına zararlı mı?

Cep telefonu kullanımı ve radyasyonun insan vücudu üzerindeki olası etkilerine ilişkin korkular, 5G dönemi yaklaştıkça artıyor. Bu yeni nesil teknolojiyi ve insan sağlığına etkileriyle ilgili görüşleri derledik.

5G teknolojisi insan sağlığına zararlı mı?

Deutsche Welle´nin haberine göre; Almanya da dahil olmak üzere birçok ülke beşinci nesil (5G) mobil ağları kullanmaya ve büyük telekomünikasyon şirketleri 5G özelliğine sahip cihazları piyasaya sürmeye başladıkça, son nesil cep telefonu iletişiminin sağlığa zararlı olup olmadığı da tartışma konusu oldu.

5G´Yİ FARKLI KILAN NEDİR?

Mobil iletişimin en yeni nesli olan 5G, kullanıcıların eski cep telefonu standartlarından daha hızlı, saniyede 10 Gbit hızında kablosuz veri aktarmalarına olanak tanıyan yüksek frekans ve bant genişliğini kullanıyor. Önceki ´G´ ağları 700 MHz ve 6 GHz arasındaki frekansları kullanıyordu. 5G ağı ise, 28 ila 100 GHz arasındaki frekanslarda çalışıyor.

Karşılaştırmak gerekirse, 4G, 3G´den 10 kat daha hızlı iken 5G´nin, 4G´den bin kat daha hızlı olması bekleniyor. 5G´de kullanılan ve çok uzak mesafelere ulaşamayan kısa uzunluklu milimetrik dalgaların, ortalama olarak her 150 metrede bir yerleştirilecek güçlendirici antenler ile desteklenmesi gerekiyor.

Haberin devamı için...



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER