Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

5’e 1 kala

Trump’ın ipi ile kuyuya inilmez!. 2020’de yapılacak G7 zirvesi için Miami’deki kendi otelini adres gösterdi, sonra “vazgeçtim” dedi.

5’e 1 kala

Yarın 120 saat doluyor. Bu arada defalarca havan topu ile saldırı oldu ve MSB’den yapılan açıklamaya göre, Tel Abyad bölgesinde 20 Ekim 2019 tarihinde keşif gözetleme görevi sırasında PKK/YPG’li teröristlerin açtığı tanksavar ve hafif silah ateşi sonucunda bir asker şehit olurken bir asker de yaralandı.

Trump’ın ipi ile kuyuya inilmez!. 2020’de yapılacak G7 zirvesi için Miami’deki kendi otelini adres gösterdi, sonra “vazgeçtim” dedi. En basit ve sıradan konularda bile rahatlıkla yalan söyleyebilen, sözünden cayabilen biri çünkü! İlk 2 günde, 36 saatte 14 ihlal gerçekleşti. Bir yandan da “Türkiye kimyasal silah kullanıyor, yaralıların çıkışına izin vermiyor” yalanını yayıyorlar. 

Cumadan beri bölgedeki hareketliliğe bakılırsa, bu süreyi toparlanmak ve saldırı için mevzi kazanmak için hazırlık şeklinde yorumlayanlar da var.

Münbiç, Ayn el Arab ve İdlib konusunda bir ilerleme olmadı. Bu arada “Adana Mutabakatı” yeniden gündeme gelebilir. Rusya, Ankara’nın Şam yönetimi ile masaya oturmasını istiyor. Rusların mantığı şu: Ankara, ABD’nin İsrail’le birlikte hareket ettiğini, BÇG, FETÖ, PKK’nın arkasındaki devlet olduğunu biliyor. ABD ile masaya oturuluyor ama Şam yönetimi ile görüşme olmuyor. Rusya, Tartus sebebi ile Şam yönetimi ile birlikte olmak zorunda!. Öte yandan; Rusya, Türkiye ile iyi geçinmek, stratejik anlamda iş birliğini her alanda geliştirmek istiyor. Bunun için Suriye sorununun aşılması gerek. Rusya bu konuda sorunun çözümü için aktif taraf olabilir. Madem Ankara bütün olanlara rağmen İsrail ve ABD ile temasını bir şekilde sürdürüyor, o zaman Şam yönetimi ile niye görüşmüyor?

ABD ise Rusya ve Şam yönetimi ile Türkiye’yi karşı karşıya getirmek istiyor. Bu geri çekilme olayını bir de bu açıdan okumak lazım.. PYD, Şam yönetiminin bayrağı altında Türkiye’yi taciz etmeye devam edecek. Bu, İsrail’in ve ABD’nin bilgisi dahilinde olacak. Zaten ABD ile varılan mutabakatta SDG’den söz edilmiyor. PYD, aynı şekilde SDG unsurları ile birlikte Türkiye’yi taciz etmeye devam edecek.

O zaman biz bu “Pause”den ne anladık! ABD, PYD’ye o kadar silah verdi, eğitti, ama daha ilk günden döküldüler. Büyük zayiat verdiler. Bu “ara”, ABD’nin kendi paralı tetikçilerini kurtarma operasyonu ve aynı zamanda Türkiye’yi bütün bölgeye yayılmadan 3 noktada tutma ve zaman kazanma operasyonu. Tabi şu da var: TSK ve TSK destekli Milli Suriye Ordusu (MSO), Barış Pınarı Harekâtı kapsamında PKK/YPG’li teröristlerden arındırılan Resulayn’a 1’inci Gözlem Noktası’nın inşasına başladı. Bizim de bu ara dönemi iyi değerlendirmemiz gerek. En azından bulunduğumuz yerlerde sağlam istihkâmlar kurmamız gerek. Yine PKK-PYD’nin tünel, kamp mevzilerinin yıkılıp yıkılmadığını takip etmemiz gerek. Yarın geri dönmeye kalkarlarsa bu arada onların tamamen kullanılamaz hale getirilmesi gerek. Yerüstü ve yeraltındaki silah, mühimmat ve destek malzemelerinin müsaderesi ya da imhası gerek. Yoksa bunları geri çekmeleri yarın bize karşı kullanmaları için imkân oluşturacaktır. Şu nokta da önemli. Bu mesaj PKK-PYD’lilerin nihayet ABD’nin kendilerini neden, nasıl ve niçin kullandıklarının farkına varmaya, kendi aralarında konuyu tartışmaya başladıklarının ilk işareti olarak görülebilir. Sonunda Selahaddin’in çocuklarından çalınanlar haçlı ordusuna asker olarak kullanıldıklarının farkına varmaya başladıkları anlamına gelebilir bu ve benzeri mesajlar: PKK adına propaganda yapan Piro Amed’in, “Biz Amerikan köpeğiyiz, boynumuza ip takıp 120 saat kimseye saldırmayın diyorlar. 120 saat bekleyip bir daha saldıracağız”. 

“Pause” için öngörülen bu 120 saatin sonunda, yani yarın, 22 Ekim’de, Erdoğan ile Putin Soçi’de masaya oturacak. Soçi’de bir sürpriz yaşanabilir ve Esed masada olabilir. Rusların beklentisi bu yönde. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Biz 1998 yılında yapılan ‘Adana Mutabakatı’nın uygulanmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu amaçla bu anlaşmanın taraflarıyla, henüz uygulanmayan anlaşmanın uygulanması yönünde temaslar kurmayı hedefliyoruz” diyor. Bu arada; Moskova-Washington hattında da arka kapı diplomasisi ile bir uzlaşma zemini bulunmaya çalışıldığı haberleri geliyor. Tabi, Erdoğan Putin’le görüştükten sonra Kasım ayında da Trump’la konuşacak. Ama o zamana kadar ne olur bilinemez tabi. Öte yandan; ABD ile 17 Ekim’de yapılan Güvenli Bölge Mutabakatı’na rağmen PKK / YPG’li teröristlerce yapılan taciz atışları sürüyor. Bu sabah Tel Abyad’da keşif gözetleme görevi esnasında PKK / YPG’li teröristlerin açtığı tanksavar ve hafif silah ateşi neticesinde bir askerimiz şehit oldu, bir askerimiz ise yaralandı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu bu konuda «Müzakereler yapılırken bile ABD›li yetkililer bir taraftan sahadaki askerleriyle irtibat halindeydi ve çekilmeye hemen başlayacaklarını söylemişlerdi. Bir taraftan bazı çekilmeler olduğunu gözlemliyoruz ama diğer taraftan da bize yönelik tacizin de olduğunu görüyoruz. MSB bunu raporluyor. Bir terör örgütüne güvenilmemesi gerektiğini, biz zaten güvenmiyoruz da ABD›nin güvenmemesi gerektiğini gördük. Onların talimatlarına rağmen bu tacizler oluyor. Yıllarca bunlara müttefik dediler. Terör örgütü bizi kışkırtmak için bazı durumlar oluyor. Buradaki kasıtları ne? Türkiye karşılık versin, anlaşmayı ihlal etsin. Kara propaganda için yapıyorlar” diyor.

Erdoğan bu süreçle ilgili şöyle diyor: “Amerika, 120 saatlik sürenin sona erdiği salı akşamına kadar bize verdiği sözleri tutabilirse güvenli bölge konusu çözülmüş olacaktır. Bu söz yerine getirilmezse 120’nci saatin sona erdiği dakika Barış Pınarı Harekâtı kaldığı yerden çok daha kararlı bir şekilde devam edecektir”. Bu sözler verildi. Ama burada dikkat etmemiz gereken şöyle bir nokta daha var: Sözlerinde durur gibi yaptılar. Biz de bölgedeki askerlerimizi büyük ölçüde geri çekip, kışlalarına döndüler. Ve biz geri çekilince yeniden saldırdılar. Ne olacak? ÖSO direnebilecek mi? Bizim oradaki askerlerimiz bu saldırılara karşı direnebilecek mi? Çünkü örgüt tasfiye edilmedi. Bölgeye girerken örgütü ya imha edecektik ya da teslim olacaklardı. Ya da geri çekileceklerdi. Şimdi bu geri çekilme ABD himayesinde düzenli bir geri çekilme. Burada sorun var.

Bakın, 500 km’ye yakın bir sınır çizgisinde sadece 3 noktada bulunuyoruz. Diğer bölgelerde PYD/ABD askeri tesislerinde, sivil personel, paralı asker / Blackwater ve ABD yurttaşı kimliği ile ve Green Card kimliği ile koruma altında. Dışarıda sivil bir kişi gibi dolaşıyor. Her kılığa girebiliyor. Bunu bilelim ve ona göre hareket edelim.. Teröristler bizi tanıyor ama biz onları tam olarak tanımıyoruz. Çok dikkatli olmamız gerek. Özellikle de Allah’ın yardımının bize ulaşma kanallarını açık tutmak noktasında yapmamız gereken çok şey var. Allah’ın yardımını haketmezsek işimiz zor.

Allah’ın kolaylaştırdığından daha kolay, zorlaştırdığından daha zor bir iş yoktur. 

Selam ve dua ile.. 

 

Günün Özeti

YORUM YAZ

  • rahmirahmi4 dk önce

    tanıyı yanlış koyanlar tedaviden sonuç beklemesinler.Allaha ve ahirete inanan müminler, Allahın herşeye kadir olduğuna ve müminlere yardım etmeyi üzerine aldığına inanırlar. peki nedendir Allahın yardımı gelmiyor. sağdan soldan, doğudan batıdan her yönden günden güne kuşatılıyoruz.Acaba biz '''Allaha gereği gibi inanıyor''' ve Onun Kitabı Kurandaki vasfettiği müminlerden miyiz! yoksa, hayatımızın her yanını şirk, küfür, ahlaksızlık ve Allaha başkaldırı mı sarmış! halimize bakarak, Allahın yardımına mı yoksa azabına mı müstehakız anlarız!

  • Karamurat Karamurat 8 dk önce

    Abdurrahman bey güzel demişsiniz ama ortada 1 milyon Suriyeli'ninKatliamı var. Islam hukukuna göre Esad'ın da katlı gerekir. Kısas gereği. Ozaman 33 km Suriye, güvenli bölge için geri çekilmek zorundadır. Aksi halde millette karşılığı bulmayabilir. 40 milyar dolar para gitti. Bunu TL'ye çevirirsek,bi sürü para eder. Bu parayla tüm şehirler YHT ağları ile örülürdü.

  • KaramuratKaramurat16 dk önce

    32 km de Esad, güvenli bölge için geri çekilsin, ozaman masaya oturulursa milletin gönlünde daha iyi yer eder. Ozaman Suriye sorunu çözülür. İsrail sorunu da çözülür. Rusya -Türkiye işleri de rayında gider. İsrail, van minut'u da unutur.

  • kibarcikkibarcik26 dk önce

    evet hukumet sonparagrafın sonıkıcümlesine göre calısmalarına yön versınveselam

  • İlan:İlan:31 dk önce

    Suriye operasyonu hakkında fikir yürütecek zır cahil yazarlar alınacak; eğer tutarsa ilerde bu kişiler baş yazar yapılacaktır. İlgilenenlerin fotoğraflarını bir adet çarpım tablosu sonuçlarını çözebildiklerini gösteren bir dökümanla beraber gazetemize yollamaları duyurulur_ basın ilan kurumu

  • CEVDETTCEVDETT32 dk önce

    SANKİ AMERİKA BİZİ RUSYA'NIN KUCAĞINA ATTI GİBİ...

  • İSMET ÖZEL'DENİSMET ÖZEL'DEN36 dk önce

    YAKIN TARİHTEN BİR İSMET ÖZEL YAZISIÇÖZÜM SÜRECİNİN SONUNDA NE ÇÖZÜLMÜŞ OLACAK?“İnsanlar diyorlar ki ‘Çözüm süreci çözüm süreci diyorsun. Güzel. Bu çözüldüğü zaman ne olacak onu bir söyle!’ Bunu söylemiyorlar. Kötü niyetli, alçak, denî, sefil, vatan haini insanlar bir süreç başlatmışlar ve bu sürece karşı çıkanlar alay konusu oluyor. Sen bana bu sürecin sonunda Kürdistan’ın muhtar mı olacağı, bağımsız mı olacağı, Kürtlerin hangi imtiyazlara kavuşacağı konusunda bir bilgi ver. De ki biz böyle bir süreç başlattık. Biz de buna taraftar olup olmadığımızı söyleyelim. İnsanlar İsrail’i savunmak için ne diyor? Dünyada bir milletler uzlaşması olacaksa Yahudilerin de bağımsız bir devletleri olması lazım diyorlar. Aynı şeyi Kürtler için de söyleyebilir birileri. Dünyada şu anda bir Kürdistan var mı? Yok. Eğer dünya milletleri barış içinde yaşayacaklarsa o halde mutlaka bir Kürdistan olması lazım diye bir akıl yürütme olabilir. Bunu söyleyin bize. Deyin ki Kürtlerin bir devleti yok, bir devlet vereceğiz. Bunu söylemiyorsunuz, çözüm süreci diyorsunuz. Ama siz söyleyin, buna evet deyip demeyeceğimizi de biz söyleriz. Siz çözüm süreci sonunda neyin çözüleceğini söyleyin. Şimdi Arap Baharı neydi? Ne oldu Arap Baharı? Kimin baharıydı, kim çiçek açtı? Kâfirler Müslümanları, Müslümanlık iddiasında olan insanları kedi fareyle oynar gibi oynuyorlar, oynatıyorlar. Bu Müslüman geçinen alçaklar birçok belayı başımıza sarmış insanlardır. Neden böyle sert konuşuyorum? Çünkü bunların çoğu sıkıyı gördükleri zaman Müslüman olmuş insanlardır. Kendilerini kabul ettirmek için oooo neler, hafız da oldular, her bir boku yediler. Ondan sonra karşımıza geçip “İslam böyle, İslam şöyle” deyip duruyorlar. Bunlar kendi atalarını temize çıkarmak, kendi atalarını bir şekilde bize yedirmek yutturmak için bir plan yaptılar ve Türkiye’de de Siyasal İslam yoluyla bu plan gayet güzel sonuç verdi. Onun için bütün bunları mertçe söyleyen adam Türk’tür ve Türk dünyaya bedeldir.”İSMET ÖZEL.

  • MücahidMücahid54 dk önce

    Benim anlamadığım kendi ülkendeki hayinlere gücün yetmiyor yada sesini çıkarmıyorsun ama Suriyedeki adı şanı yeri belli Terör örgütlerinden Suriyelileri kurtarmaya çalışıyoruz.Devletin içindeki hayinler istediklerini yapıyor uyuşturucu Baronları Türk genclerini esir almış tek tek yok ediyor biz nerde kimin için savaşıyoruz.

  • aa58 dk önce

    sayın yazar soyluya söyleyin eğer telefonla ortam dinlemesi yapanlar bulunmazsa sizin kaybetminiz için elimden gelen herşeyi yapmaya başlayacağım.tanıdık,eş dost..vs.güvenliğimizi sağlasın.uyuşturucu,telefonla ortam dinleme....vs. aile mahremiyetimizi güvene alamıyor.nedir bu ya!... bu uğurdagerekirse erdoğanı devirmek için karşı tarafla(chp)ye bile üye olmaya hazırım.yeterki benim güvenliğimi sağlayacak kim olursa o gelsin.

  • TÜRKİYE TÜRKİYE 1 sa önce

    Sayın Abdurrahman hocamın dediği gibi bu ABD,İSRAİL ile masaya oturuluyor da neden SURİYE ile masaya oturulmuyor; zamanında oturulmuş olsaydı şimdi o bölgede ypg,pyd vs olur muydu bilmiyorum belkide olmazdı.

  • slymn gnncslymn gnnc1 sa önce

    Amerikayı neden hala devlet başkanının verdiği karar kadar sanıyoruz?Ben bunu anlamıyorum..Amerikada devlet başkanları asla lobilerin sözünden,pentagonun sözünden çıkmaz..Başına silahı dayıyorlar ve al imzala sayın başkanım diyorlar..Bunun böyle olduğunu bilmeyen varmı?Amerika başkanını seçince 6 ay sonra tüm dünyayı tanıyormuş,tüm dünyayı parmağında oynatıyormuş gibi bir havaya bürünür..Halbuki, Başkanın o kadar sürede, yaşadığı apartmanın komşularını tanıyacak kadar bile bilgiçliği yoktur.Amerika yine oyalama taktikleri pesşinde ve kesinlikle rusya-türkiye görüşmesinden çıkacak kararları bekliyor.Sadece karar vermek için kendisine koca 120 saatlik bir süre kazanmış oldu..Ha onlar bu süreyi kazanırken bizlerde boş durmadık ve bölgedeki planlarımızı gözden geçirdik..Tabiki basına yansımıyor ancak o bölgede kimleri naptığını en iyi kendi istihbaratımız bilir.Bunları değerlendirir ve gereken yerlere gereken bilgileri verir..Osmanlı karşısında duran haçlı zihniyeti hortlamadı,bu hep vardı..Kendi mermimizi bile yapamamamız,kendimize ait bir otomobilin bile yapılmamış olması,mevcut olanlarında kapanıp gitmesi,darbeler,entrikalar ne zaman peşimizi bıraktı?Maskeli 5 ler niye kuruldu?Dünyayı bölüşmek için kurulmadı mı?Osmanlı,güçlü zamanında asla ciddi mukavemetle karşılaşmamıştır.bir fermanın şimdiki kançık avrupanın o zamanki liderlerini ne hallere getirdiğini en iyi onlar bilir..2 tane nükleer bombanız varsa dğnyanın size bakışı değişir.Çünkü onların canı kıymetlidir..Bu canlarının kıymetli olması aslında onların sonlarını getirecek olan şeydir..Bunun için ben düşmanıma bakmam,kendime bakarım..Ben güçlüysem düşmanım zaten sesini çıkaramaz..TSK nın alanda tespit ettiği terorist cesetlerini,ellerinde amerika ve avrupanın verdiği silahlarlabirlikte teşhir edilmesi taraftarıyım.

  • Timur Timur 1 sa önce

    Sayin Dilipak, almanca olan Pause kelimesini yaziniza niye aliyorsunuz, daha entel görünmek icinmi? Niye ikide bir Selehattinin cocuklari palavrasini yazilarniza aliyorsunuz? Kürtlerin Selehattinin cocuklari olduguna dair elinizde bilgi varmi?

  • ibrahimibrahim1 sa önce

    (((((Özellikle de Allah’ın yardımının bize ulaşma kanallarını açık tutmak noktasında yapmamız gereken çok şey var. Allah’ın yardımını haketmezsek işimiz zor.))) bay dilipak güzel bir noktaya parmak bastınız PEKİ NASIL OLACAK Fetö bahanesiyle ezilen kuran talebelerini hatırlatırım.

  • ÜnalÜnal1 sa önce

    Bu operasyon tüm haçlı ülkeleri olan avrupa karşı bunu anliyorumda anlamadigim avrupada on milyonlarca türk hala haçlı ekmeği nasıl yiyor bunu anlamıyorum acaba onların yaptığını biz onlara yapsak onlar bizim ülkemizde dururlarmiydi milli onur dini sahsiyetten bahsediyorum para denilen put herşeyin ustundemi

  • sorunsorun1 sa önce

    ''Burada sorun var.''

  • MALKOÇ MALKOÇ 1 sa önce

    TRUMP 'INBAŞKAN OLDUKTAN SONRASÖYLEDİĞİYALAN ADEDİ , 34.000 imiş....ÖNCEKİLERİN HESABI YOK.... ALINTI KAYNAK ; WASHİNGTONPOST....

  • ketoketo1 sa önce

    mevzu ney biliyormusunuz pyd mayın eşşegi gibi kullanıldı niyemi darbeden sonra tsk nın kabiliyetini ölçtüler onlar kaç günde ne yaplılabilir diye beklediler 1-2 ay ama oolmadı o ordu 6 günde sildi süpürdü emin olun 6 gün sonra tarumar ederdide bizim içerideki maanavı.taksicisi yazmışı okumuşu hala devletinin gücünü bilmiyor zaman geregi yapabileceklerinin anca yüzde 10-20 sini yapıyor kamuoyumu dersiniz lobicilik mi dersiniz bilmiyorum ama hala teknolojiyi tam anlamıyla kulanamıyoruz 3 günlük örgüt bile manüpülasyonu yapabilirken bizim klavyae kahramanları anca kendi devletine sallayınca pehlivan birde burda hünerlerini konuştursa asıl mevzu ney biliyoırmusunuz ümmetçilik dip yapmış dibin dibi bunu gözden kaçırır olduk sözde müsülman mahallesi ne yaptı şimdi biz hala mekke medinenin hizmetkarımı diyecegiz beni suuda kardeş ve dost ülke mi diyecegiz yada ümmetin dibine dinamit döşeyen dindeki reformistlerin kaynagı mısır mahmut abbas ve avanesi peki arap sokagı ne yaptı hiç o zaman bunların anlayacagı dil ne biliyormusunuz bunlar kendine efendi seçiyorlarya gun gelir kimin efendi kimin köle oldugunu tarih tekrar gösterecek .bunları not alır .

  • esatesat1 sa önce

    Bazı kişiler partiler medyalar vatan millet ümmet dayanışmasına 3 gün dayanabildiler. İlçede mandacılık illede güçlenmiş ittehatçık

  • HanifHanif1 sa önce

    Mantığa ters akla izana ters,ölçme ve tartmaya gelmeyen ,icraatler. Müslümanlığı savunuyorsun yaptığın iş alakasız ,dünyaya meydan okuyorsun ,onların kanun larını hayat tarzını ,getirip polis gücüyle dayatiyorsun .Ypg savaşıyorum diyorsun 55 trilyon parti yardımı yapıyorsun ,aile Bakanlığı hatta Aile Mahkemesi kuruyorsun AILE yi yıkmak için sürüyle yaşa kanun çıkarıyorsun fuhuş karşı olduğunu söylüyorsun ,zinaya serbest bırakıp hatta evli insanların hatta evli kadınların zina fuhuş yapmasını kolaylaştırmak için kanunlar yasalar çıkarıyorsun,Avrupa'da çocuğun velayeti fuhuş yapan kadına verilmezken sen onları geçip fuhuş yapan kadınlara Çocuğun vekalet hakkını veriyorsun sürüyle mahkeme kararı var ,kadınlara kocalarina iftira hakkını pozitif olarak tanıyorsun .Siz neyin mücadelesini veriyorsunuz ,akıl mantık ,hukuk ,izan vicdan ,muhakeme usul ,adapedepölçme tartma yok Günü nasıl kurtarırız onun derdi.Etrafta öyle manyaklar varki bizi üç beş tane silah yaptık diye ABD ile savastiracaklar nerdeyse.Suriye'de savasiyorsun senin muhalefet partin ben onları yaşa dışı gormuyom diyor ,hadi söyleyin nerden tutacan nerden tut oradan kopuyor.

  • samisami2 sa önce

    Bu kafir abd yarın öbür gün,İran a savaş açar,türkiye ye de gel benimle birlikte ol yoksa senide mahvederim derse şaşırmamak lazım.Çünkü bu coğrafyada BOP un önünde en büyük engel şuanda İran ve Türkiye.Allah yöneticilerimize feraset ve basiret versin.

  • klmklm2 sa önce

    Laf ile peynir gemisi yürümüyor.Bu işler ahkam kesmekle olmuyor.Allah Asker imizekomandolarımızayardım etsin. Zafer i nasıb eylesin...

  • NURAN DEVRESNURAN DEVRES2 sa önce

    Son derece gerçekci, basiretli bir yazı. Evet, olayın her așaması aynı dediğiniz gibi. Bu 120 saatin sonucunda PKK/YPG/PYD tövbe edip teröristlikten vaz mı geçecek? Sadece bir soluk alıp yeni planlar yapacak ve gene saldıracaklar. Bu konuda șüphe var mı? Yani biz șimdi bu terör belasından kurtulmuș mu oluyoruz? Buna inanan var mı? Bu bela ve tehditle yașamaktansa, ülkenin kaynaklarını bu uğurda harcayıp durmadan șehit vermektense, halkımızı sürekli bir endişe içinde yașatmaktansa Esat'la masaya oturmak çok daha mantıklı bir çözüm değil mi? Niye hep ters yola girmekte inat ediyoruz. Bu inat bize, ekonomimize, dirliğimize, huzurumuza, güvenliğimize zarar veriyor ve bedelini hep birlikte ödüyoruz.

  • İZMİRLİİZMİRLİ3 sa önce

    Üstad,Esedle niçin görüşülmediğini biliyorsunuz aslında,sağı gosterip solu vuruyor..ipi batiya bağlı.. diğer devletlerle anlasıp belli sure tatbik edebilirsiniz lakin kuklayla olmaz..Katar doğalgazı guzergâhi ile ilgili anlaşmayı nasıl ikinci gün iptal etti? Selamlar..

  • HasanHasan3 sa önce

    T24.Vay dilipak gene dokturmusun.Abd turkiyenin mal varligina el koyacak olursa!!!!????Turkiyenin de el koyacagi seyler bulunur.Ama dilipak jeton 8 koseydi herhalde anlamamis.Hadi dilipak abd uslerini kapatalim kampanyasi baslatta millet yazar gorsun.

  • HasanHasan3 sa önce

    Findik bizimdi'cay bizimdi' un bizimdi,Anadoluda seker doguda tutun egede zeytin bizimdi.Ya allah bismillah diyerek sattilar.Internetin allahi boyle diyor.

  • HasanHasan3 sa önce

    Bu memlekette namuslu olmak ne zor seymis meger.Bir gun almanlarin papucunu yalayan.Ertesi gun ingilizlere takla atanDaha ertesi gunde amerikaya kavuk sallayan soysuzlar gibi olmak istemedik.Sabahattin ali. 25 subat 1907 2 nisan 1948.

  • İLBEYHAN İLBEYHAN 3 sa önce

    VATANIMIZASALDIRANLAR; PKK#IŞİD#FETÜL CİA.... HEPSİ DEMADE İN USA....ANLAŞMAYIKİMLEYAPTIK....? USA .... GÜVENLİĞİMİZE ,VATANIMIZAENBÜYÜK DÜŞMANABD....ABD İLEGÜVENLİKANLAŞMASI....!!!!BIRAKINBUİŞLERİ...

  • HasanHasan3 sa önce

    Mehmet isbilen FacebookAndimizin kaldirilmasini pkknin talebiydi.Akp ve hdplilerin resmi varUlan madem turk degilsiniz ne isiniz var milletin meclisinde!Kimin adina anayasa yapiyor.Kimin adina cozum ariyorsunuz???Kamer genc.rahmetli

  • HasanHasan4 sa önce

    Mehmet isbilen FacebookErgun poyraz yazmis.Emine erdogan yeryuzunde halife olmanin mutlulugunu yasiyoruz demisti.Yahu bu nasil halifelik ki?Halifenin ulkesine hac yasagi geldi???Eyyyyyyy suudi eyyyyyy suudi.

  •  şenay doğanşenay doğan4 sa önce

    hayatım boyunca hep en etkili dua ve dua kitabı peşinde koştum bugün artık hiç şek ve şüphesiz biliyor ve iman ediyorum ki aradığım hz kurandır dün akşam ayetel kürsi hakkında çok değerli bilgilere ulaştım ayetel kürsi inerken bütün putlar ve krallar yere yıkılmış ve başlarındaki taç düşmüş şeytanlar birbirine girmiş ve gidip iblise bu karışıklığı haber vermişler ayetel kürsi sıdk ile okunduğunda şehvet ehlinin ve zalimlerin şeytanlarından koparılmasında çok etkili imiş varlığına sonsuz hamdü senalar olsun ya rabbi allaha emanet olun ya habiballah

  •  şenay doğanşenay doğan4 sa önce

    hayatım boyunca hep en etkili dua ve dua kitabı peşinde koştum bugün artık hiç şek ve şüphesiz biliyor ve iman ediyorum ki aradığım hz kurandır dün akşam ayetel kürsi hakkında çok değerli bilgilere ulaştım ayetel kürsi inerken bütün putlar ve krallar yere yıkılmış ve başlarındaki taç düşmüş şeytanlar birbirine girmiş ve gidip iblise bu karışıklığı haber vermişler ayetel kürsi sıdk ile okunduğunda şehvet ehlinin ve zalimlerin şeytanlarından koparılmasında çok etkili imiş varlığına sonsuz hamdü senalar olsun ya rabbi allaha emanet olun ya habiballah

  • SOKAĞIN SESİSOKAĞIN SESİ4 sa önce

    BEŞ GÜN, 120 SAAT! AMERİKA ONBİNLERCE TIR VERDİĞİ SİLAH VE TEÇHİZATI KURTARDI. başka bir açıklaması yok.

  • chp lichp li4 sa önce

    Esadla görüşmek.Geldiniz mi gene CHP nin dedigine.Ćözüm sürecinde FETÖ meselesinde ekonomide dış politikada sizi CHP yıllardır uyarmıyor mu.Dünya lideriniz yangın yerine çevirdi şimdi söndürmeye calışıyor.CHP yi ziyaret edin siz akıl alın...

  • AbdullahAbdullah4 sa önce

    Kürt sorunu çözülmeli. Ama nasıl rahmetli Erbakan mantığıyla onun mantığı kardeşlik ruhuydu, Bahçeli mantığıyla değil sn yazar. İslami ölçülerle,Yeryüzü allahın mülküdür son varis yine odur. Eğer onun koyduğu ölçülerle değil kendi hamasetimizle meseleye bakarsak Allahın yardımı nasıl olacak.Rusya ABD, Arap coğrafyası ,AB ülkeleri kimlik üzerinden,ortadoğuda meseleye kürt sorunu olarak bakıyorlar bu mesele hal edeceğimiz bir mesele iken maalesef dünya gündemine soktuk yazık çok yazık . kızılelmacıların bir ümmet düşüncesi olduğunusanmıyorum... Ve mücahit dava adamı dediğimizinsanların yazılarını okuyorum aman ya rabbi diyorum.....

  • NurullahNurullah4 sa önce

    Bence Akp hükümeti Esad ile görüşmeme konusunda boşuna kuruntu yapıyor. Zaten ne yapsalar, Halk alkışlıyor. EsAd derken alkışlıyorlardı, şimdi EsEd diyorlar halk yine alkışlıyor. Papaz suçlu gidemez dendi alkışlandı, adam davul zurna ile gitti, halk yine alkışladı. Suriye rejimi katil görüşmem diyorlar halk alkışlıyor, kaldırıldık Esad iyi biri ama etrafındakiler kötüymüş, görüşmelere başlıyoruz deseler yine alkışlanacaklar. Her Çark edişleri alkışlanma garantili, rahat olsunlar, boş yere kendilerine stres yapıyorlar.

  • acemi er aday adaylarıacemi er aday adayları6 sa önce

    "Yarın 120 saat doluyor. Bu arada defalarca havan topu ile saldırı oldu.." havan topu, top obüsü, tüfek tabancası, howitzer havanı vs./ tüm bunlar acemi savaşcı gazetecinin savaş aletleri deyimleri; he, he, he! savaşın akıbetini bunlardan öğreneceksek yandık!

  • SofuoğluSofuoğlu6 sa önce

    Kim ABD'ye güveniyorsa yanılıyor.Büyük Şeytan ABD'ye asla güven olmaz.Geçici ateşkes sağlanarak, ABD ortakları olan PKK=PYD=YPG'lilerin imhasını engellediğiyle kalmamış, onbinlerce tır silah mühümatının MEHMETÇİĞİN eline geçmesini de engellemiştir.Türkiye eline geçirdiği fırsatı değerlendirip, teröritsleri imha etmeliydi.Teröristler anlaşmayla belirlenen sınırların dışına çıksalar dahi, oradan da güven altına alınan bölgeye taciz etmeyeceğinin garantisi yok.Suriye göçmenleri ensar muhacir muamelesi çerçevesinde ülkemize alınmış ancak,Suriye'nin bir ESAT olmadığı; işin içinde:ABD,RUSYA,İRAN,AB,İSRAEL,ARAP LİGİ,ÇİN hatta tüm dünyanın olduğu gerçeği ne yazık ki, iş işten geçtikten sonra anlaşılmıştır.Ve bugün TÜRKİYE toprağında barındırdığı diğerleriyle beraber beş milyon mülteciyle baş başa kalmıştır.Bugün bu mülteciler(mülteci statüsünde değiller)arasında ülkelerine dönüş için bir anket yapılsa, beş milyondan bir milyon sığınmacının kendi rızasıyla Türkiye'den ayrılacağını hiç sanmıyorum.Yani, insani boyutunu bir tarafa bırakırsak,HÜKÜMET sığınmacı politikasında yanlış yapmıştır. Suriye konusunda da yanlış yapmıştır.Alt düzeyde de olsa Suriye rejimiyle diyaloğu vakit kaybetmeden başlatmalıdır.Yoksa, gerek ekonomi, gerekse diğer nedenlerle büyük sorunlara neden olacak, Suriyeli sığınmacıların burada kalacaklarından kimsenin şüphesi olmasın.Buda zamanla karşı çıkma da dahil,sorunların çıkacağını hepimizin bilmesinde fayda vardır.

  • MusaMusa7 sa önce

    Trumpa ancak salaklar inanabilir. Baskan olduktan sonra ssoyledigi yalan sayisi 34 bin kusur. Kaynak, washington post. Trumpla masaya oturan profesyonel aptaldir.

  • Veli KaraVeli Kara8 sa önce

    Lütfen kısa yazarmısın ... Lütfen ama.

  • 12 milyon Suriyelinin yasam umudu Turkiye12 milyon Suriyelinin yasam umudu Turkiye9 sa önce

    30 sene once terorle mucadele icin yapilan ADANA anlasmasiyla: 18 milyonluk Suriyenin 12 milyonu gocmen ve bunlarin da 4 milyonu Turkiyede, 4 milyonu idlip'te Turkiye gozetimi altindsyken bu durum Putin/israil/Bati oyle istiyor diye ADANA anlasmasiyla gecistrilebilir mi? Bir milyon Kurd icin Suriyenin %35'ni isgal edenlerin bize soyleyecek bir seyleri yok. Turkiye Deir Zor'a kadar inmeli ve Irak SINIRINDAN Lazkiye hattina kadar kontrol etmelidir.

  • MünirMünir9 sa önce

    Batı zihniyeti sadece güçten anlar. Gücün ne kadarsa o kadar haklısın, o kadar saygınsın. Bir olmak ve her alanda (Özellikle savunma ve ekonomi) güçlü olmalıyız. Dünyanın en değerli ve bir o kadar da zor coğrafyasında yaşıyoruz. Dünya gücü olmanın yolu bu coğrafyaya sahip olmaktan geçer. Karşımizdaki kim olur emin değilim ama uzak olmayan bir gelecekte hem bizim ve hem de dünyanın kaderinin çizileceği bir çatışma ihtimali son derece yüksek. Hazırlığımızı ona göre yapmalıyız. "Savunma korkuyla başlar" sözü gereği nükleer güç şart.



Anahtar Kelimeler:

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER