Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

5 YAHUDİ, İRAN'A İLTİCA TALEBİNDE BULUNDU

Ultra Ortodoks Yahudi tarikatı 'Lev Tahor' üyeleri, İran'a sığınma talebinde bulundu.

5 YAHUDİ, İRAN

Times of Israel'in aktardığı habere göre geçtiğimiz hafta Perşembe günü (19 Eylül) ABD Federal Mahkemesi'ne sunulan bazı belgelerle birlikte Lev Tahor adlı Yahudi tarkatına mensup 5 Yahudi'nin İran'a iltica talebinde bulunduğu ortaya çıktı. Ortodoks Yahudi sitesi Yeshiva World News'in aktardığına göre Cumartesi günü geç saatlerde bildirilen belgelerde bu talebin Kasım 2018'de "Cheshek Shlomo topluluğundaki sadık üyelerin kendileri ve aileleri için korunma ve dini özgürlükler kapsamında sığınma" ifadeleriyle iletildiği aktarıldı.

İltica talebinde "İran dini liderine ve İran İslam Cumhuriyeti Hükümeti'ne sadakat ile bağlı kalınacağı" belirtildi. "Kutsal Toprakları ve Yahudi milletini barışçıl bir şekilde özgürleştirmek, Siyonist egemenliği engellemek için işbirliği ve yardım" çağrısında bulunuldu.

The New Arab'ın aktardığına göre beş Lev Tahor üyesi ABD'de kaçırma, çocuk istismarı ve kimlik hırsızlığı suçlarından yargılanıyor. İran'a iltica taleplerini de Meksika'dayken ilettiler ve bundan bir ay sonra tutuklanarak ABD'ye getirildiler. 

ULTRA ORTODOKS LEV TAHOR TARİKATI

Meksika merkezli olduğu belirtilen Lev Tahor tarikatının yaklaşık 230 üyesi olduğu tahmin ediliyor. Son derece dindar kurallarla çevrili tarikatta kadınların siyah çarşaflar giymesi istenirken, ultra ortodoks Yahudi cemaatlerinde görüldüğü gibi teknolojiyle mesafeli duruyorlar. Lev Tahor tarikatı içerisinde çocuklar ve yaşlılar arasında evlilikler yapıldığı iddia ediliyor. ABD'deki "çocuk istismarı" davasının bu kapsamda açıldığı belirtilirken, tarikat,söz konusu iddialar sebebiyle 2014'te Kanada'dan Guatemala'ya taşınmıştı.

Lev Tahor, İsrail devletini reddediyor ve Yahudi ulusunun insanların çabalarıyla değil, yalnızca Tanrı tarafından biraraya getirileceği Mesih inancını taşıyor.

1990'lı yıllarda Kudüs'te Haham Shlomo Hebrans tarafından kurulan grup, normalde gösterişli ve sesli ibadet eden Museviler düşünüldüğünde son derece sade dini uygulamaları nedeniyle "Yahudi Taliban" olarak adlandırılıyor.



Anahtar Kelimeler: YAHUDİ ' İLTİCA TALEBİNDE BULUNDU

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER