Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

5 Aralık'taki mahkeme öncesi Alparslan Kuytul için basın açıklaması

Tutuklu yargılandığı dosya nedeniyle uzunca bir süredir Bolu Cezaevinde bulunan Alparslan Kuytul'un 5 Aralık'ta çıkacağı mahkeme öncesi Furkan Vakfı mensupları basın açıklaması gerçekleştirdi.

5 Aralık

Tutuklu yargılandığı dosya nedeniyle uzunca bir süredir Bolu Cezaevinde bulunan Alparslan Kuytul'un 5 Aralık'ta çıkacağı mahkeme öncesi Furkan Vakfı mensupları basın açıklaması gerçekleştirdi.

Uzunca bir süredir cezaevinde bulunan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı kurucu başkanı Alparslan Kuytul, 5 Aralık 2019 tarihinde mahkemeye çıkacak. Tutuklu yargılandığı dosya nedeniyle uzunca bir süredir Bolu Cezaevinde bulunan Alparslan Kuytul'un 5 Aralık'ta çıkacağı mahkeme öncesi Furkan Vakfı mensupları tarafından Adana'da basın açıklaması gerçekleştirildi.

Dün basın açıklamasında bulunan Furkan Vakfı mensupları, 5 Aralık’ta gerçekleşecek mahkemeden tahliye kararı beklediklerini ifade ettiler.

Furkan Haber'de yer alan habere göre Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı mensupları tarafından gerçekleştirilen basın açıklaması şu şekilde:

Bismillahirrahmanirrahim

Kıymetli kardeşlerim, değerli basın mensupları

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin ilk duruşmasından tahliye aldıktan saatler sonra tekrar tutuklandığı “suç örgütü kurmak ve nitelikli dolandırıcılık” davasının 5. duruşması, 5 Aralık 2019’da Adana Merkez Adliyesi’nde görülecek. 5 Aralık’ta gerçekleşecek olan mahkeme öncesinde Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye destek olmak ve içinde bulunduğumuz bu hukuksuzluğu kamuoyu vicdanına sunmak için bir kez daha Atatürk Parkında bir araya geldik.

22 aydır Türkiye’nin gözü önünde büyük bir hukuksuzluk yaşanıyor. Öyle ki hukukun siyasete teslim bayrağını çektiği günlere hepimiz şahit oluyoruz. Geçirdiğimiz bu süreçte İslami hareketi durdurma ve Alparslan Kuytul Hocaefendi’yi susturmaya yönelik her türlü kanunsuz müdahaleyle karşı karşıya kaldık.

Geçmişi tertemiz olan Alparslan Kuytul Hocaefendi 2014 yılından itibaren siyasî baskıların ve medyanın hedef göstermesiyle, hiçbir suçu olmadığı halde terörle irtibatlı olduğu iddialarıyla tutuklanarak cezaevine konuldu. Yaklaşık bir yıl sonra 8 Kasım 2018’de çıkarıldığı terör mahkemesinde ülkemizin en seçkin kurumları olan TEM, MİT, BİMER ve VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN hazırlamış olduğu raporların, tanıkların ve Hocaefendi’nin ifadeleri doğrultusunda tahliyesine karar verildi. 22 Ocak 2019’da 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve 3 gün süren dava sonucunda da tahliye edildi. Ancak tahliyesinin üzerinden 24 saat bile geçmeden savcılığın bir üst mahkemeye itirazı nedeniyle tekrar tutuklanarak Bolu Cezaevine konuldu. Hukuk tarihine geçecek bu haksız uygulamalar ve ertelenen mahkemelerle 659 gündür zindanda olan Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin siyaseten esir tutulduğu artık tescillemiştir.

Değerli Halkımız

Süreç içerisinde tüm kamuoyunun ve hukukçuların ortak kanaati bu davanın suç değil sus dosyası olduğu yönündedir. Tüm bu baskıların sebebinin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Çünkü

1) Alparslan Kuytul Hocaefendi daima Tevhid Davasını anlatmıştır. “Allah’ın Dünyasında Allah’ın Dediği Olmalıdır” demiştir.

2) Alparslan Kuytul Hocaefendi, hükümeti her Müslüman âlimin yapması gerektiği gibi Allah rızası için uyarmış ve bazı konularda tenkit etmiştir.

3) Devlet içinde kümelenmiş, İslam’a ve tüm İslami faaliyetlere düşman olan derin bir yapının olduğunu gündeme getirmiştir.

Alparslan Kuytul Hoca’nın 2 yıla yakın süredir devam eden tutukluluğunun gerçek nedeni eğer bunlar değilse nedir? İslam’ın emrini, Peygamberimizin sünnetini yerine getirmeye çalışmak ve toplumun ıslahı için hizmet etmek suç mudur? Şayet suç ise; Allah’ın emrini yerine getirmek ne zamandan beri suç kapsamındadır?

5 Aralık Perşembe günü gerçek adaletin tecelli etmesini ve Hocamız bu sefer özgürlüğüne kavuşmasını, tutukluluğundan bugüne kadar siyasi olarak ilerleyen sürecin artık son bulmasını istiyoruz. Hiçbir suçu olmadığı halde yaklaşık 2 yıldır cezaevinde bulunan Hocamızın da SUS DOSYASI bu şekilde kapanmalıdır. Bu dava basında terör propagandası davası gibi gösteriliyor fakat asıl olarak Furkan Vakfı davası ise de gerçekte tamamen siyasi bir dava olup susturma projesi kapsamındadır. Son tahliye ve bir gün içinde tekrar tutuklama hadisesi bunu tüm Türkiye’nin görmesine sebep olmuştur.

Devam eden baskılara rağmen uzun ve suçsuz tutukluluk süresi de hesaba alınarak 5 Aralık’ta bu yargısız infazın bitmesini ve Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye tahliye beklediğimizi buradan birkez daha kamuoyuna duyurmak istiyoruz.

Son olarak: Adana Valiliğinden yapılan açıklamaya göre 5 Aralık’ta Adana’da görülecek dava sebebiyle Alparslan Kuytul Hocaefendi ile birlikte Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı yöneticilerine destek vermek amacıyla yapılacak tüm eylem ve faaliyetler ve bu amaçla Adana il merkezine girişler 15 gün boyunca yasaklanmıştır.

Furkan Gönüllüleri Olarak, Adana Valiliğinin Bu “Yasaklama Kararını” Şiddetle Kınıyoruz!

Bizler Furkan Gönüllüleri olarak hiçbir zaman meşru daire dışına çıkmadık, hiçbir zaman taşkınlık yapmadık, kamu düzenine zarar vermedik, trafik ışıklarını bile ihlal etmedik, çevreyi asla rahatsız etmedik. Bir cam kırmadık, bir çiçeği ezmedik! Bir polise zarar vermedik, hatta yardımcı olduk.. Anayasanın bize tanıdığı hak ve özgürlükler kapsamında Alparslan Hocamıza olan desteğimizi gösterdik.

Ama bu süreçte Furkan Gönüllüleri olarak sadece meşru düzlemde mücadele ederken zarara uğradık, haksızlığa maruz kaldık, engellendik ve kısıtlanarak baskılandık! Para cezaları kesildi, attığımız adım için ifadeye çağrıldık, gözaltına alındık, suç olmayan masum eylemler sebebiyle mahkemelere çıktık.. Biz de bu durumu kamuoyunun vicdanına şikayet ediyoruz.

Furkan Gönüllüleri olarak meşru haklarımıza yönelik bu tür yasaklamaların bizleri Hocamıza destek olmaktan vazgeçiremeyeceğini bir kez daha bildirmek isteriz.

5 Aralık’ta Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin tahliye olmasını, ailesine ve sevenlerine kavuşmasını Rabbimizden niyaz ediyor, onun nezdinden suçsuz olarak hapse mahkûm edilmiş binlerce insanın özgürlüğüne kavuşmasını temenni ediyoruz.

Katılımınızdan dolayı hepinizden Allah razı olsun. Esselamu Aleykum



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER