Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

4 partiden ortak açıklama: Ermenistan'ı kınıyoruz

TBMM'de AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti imzasıyla yapılan açıklamada, "Ermenistan silahlı kuvvetlerinin Azerbaycan'ın Tovuz bölgesine gerçekleştirdiği saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Ermenistan hatalı bir yoldadır" denildi.

4 partiden ortak açıklama: Ermenistan

AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti’nin Meclis grupları ortak açıklama yaparak Ermenistan’ı kınadı.

Çatışmaların başlamasında Ermenistan’ın sorumlu tutulduğu açıklamada, “Ermenistan silahlı kuvvetlerinin Azerbaycan’ın Tovuz bölgesine gerçekleştirdiği saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Ermenistan hatalı bir yoldadır. Azerbaycan toprağı Yukarı Karabağ’ı ve çevresindeki bölgeleri yıllardan beri işgal altında tutan Ermenistan’ın bilinen saldırgan tutumuna yeni bir örnek teşkil eden bu saldırılar, Güney Kafkasya’da kalıcı barış ve istikrarın önündeki en büyük engeldir” denildi.

 

Uluslararası topluma Ermenistan’a tepki gösterme çağrısı yapılan açıklamada, Ermenistan BM Güvenlik Konseyi ve AGİT kararlarına uymalı ve işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çekilmelidir. İki devlet, tek millet anlayışıyla her daim huzur ve istikrarın savunucusu olan Türkiye, bundan sonra da tüm imkânlarıyla, toprak bütünlüğünü yeniden tesis çabalarında Azerbaycan’ın yanında yer almaya devam edecektir” ifadelerine yer verildi.

Açıklamaya AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül ve İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan imza attı. (HABER MERKEZİ)



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER