Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

40 günlük yanlış bitti

Muhalif siyasetçi ve gazeteci kadınlara yönelik ahlak dışı paylaşımlar büyük rahatsızlık yaratınca AK Parti 40 gün boyunca ülkeyi meşgul eden uygulamayı sonlandırdı

40 günlük yanlış bitti

AK Parti’nin başlattığı, sosyal medyada ‘12 maddelik etik kurallara uyacağını taahhüt eden milli hesapları’ simgelediği belirtilen yeşil top uygulaması sona erdi. Profilinde yeşil top ve Türk bayrağı bulunan profiller; muhalif kadın siyasetçi, gazeteci ve hukukçulara saldırıda bulunmuştu. Twitter’ın AK Parti Gençlik Kolları’yla bağlantılı olduğunu duyurduğu 7 bin 340 hesabı kapattığı süreçte erişimi engellenen hesaplar arasında yeşil toplu kullanıcılar da bulunuyordu. Bu kullanıcılardan biri son olarak HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş hakkında iğrenç ifadeler kullanmıştı. 

AK Parti MYK toplantısında Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ile Grup Başkanvekili Bülent Turan arasında yeşil top tartışmasının yaşandığı iddia edildi. Turan, bunun üzerine Twitter hesabındaki yeşil topu kaldırdı. Ünal yeşil topu kullanmaya devam ederken, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in de bu ibareyi kaldırdığı görüldü. Öte yandan AK Parti’nin sosyal medyadaki etik ihlallere uymayanları deşifre etmek amacıyla oluşturduğu ve 16 Mayıs’tan bu yana paylaşım yapılmayan Etik Kurul hesabı da kapatıldı. Turan’ın “Neden simge olarak top seçiliyor. Bunun başka anlamları da var. Neden üçgen yıldız ya da hilal değil. Kaldırılması lazım” sözlerine yanıt veren Ünal’ın uygulamanın farkındalık yarattığı ve amacına ulaştığını söylediği belirtildi. Bunun üzerine Turan’ın da “Amacına ulaştıysa kaldırılabilir o zaman” dediği ifade edildi. Ünal’ın başlattığı yeşil top uygulamasının sona erdiği yine Ünal tarafından duyuruldu. Ünal “Etik Farkındalık” çalışmasının, hakaret, küfür ve saldırganlık gibi etik olmayan paylaşımları kamuoyu gündemine taşıyarak tartışılmasını sağladığını ve dezenformasyonla mücadelede turnusol etkisi oluşturduğunu belirtti. Kendisi yeşil topu kullanmaya devam eden Ünal, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 1 Mayıs’ta başlattıkları “Etik Farkındalık” çalışmasının, “Dijital Farkındalık” çalışmasıyla 10 Haziran’da sona erdiğini ifade etti. Ünal, 40 gün süren “Etik Farkındalık” çalışmasında küfür, hakaret ve dezenformasyonu görünür kılmak için kullandıkları “Yeşil Küre”nin görevini başarıyla tamamladığını bildirdi. 

MYK’DAN 10 İSİM SİMGEYİ KULLANMADI 

AK Parti Merkez Yönetim Kurulu’ndan 14 isim Ünal’ın çağrısının ardından profillerine yeşil top simgesini eklerken, 10 isim ise profiline bu simgeyi kullanmadı. Profillerine simgeyi ekleyen MYK üyeleri arasında, Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Seçim İşleri Sorumlusu Ali İhsan Yavuz, Sosyal Politikalar Sorumlusu Fatma Betül Sayan Kaya, TBMM Grup Başkanı Naci Bostancı gibi isimler yer aldı. Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Siyasi ve Hukuk İşleri Sorumlusu Hayati Yazıcı, Grup Başkanvekilleri Özlem Zengin ve Bülent Turan ise profillerine yeşil top eklemedi. 



Anahtar Kelimeler: günlük yanlış bitti

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER