Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

4. Psikiyatri Zirvesi ve 11. Anksiyete Kongresi

İç hastalıkları uzmanı ve spor sağlığı alanında çalışmalar bulunan ve aynı zamanda Milat Gazetesi´ndeki köşesinde görüş ve düşünceleri yayımlanan Prof. Dr. İbrahim Balcıoğlu, ?4. Psikiyatri Zirvesi ve 11. Anksiyete Kongresi? ile ilgili olarak kendi gözle

4. Psikiyatri Zirvesi ve 11. Anksiyete Kongresi

14-17 Mart 2019 tarihleri arasında Antalya´da kongre düzenlendi. Kongreye yurt dışından ve içinden bilim insanı, akademisyen, genç hekimler katıldı. Çok sayıda psikiyatrist fikir alışverişinde bulundular, hasret giderdiler. Kongrede yurtdışından çok değerli konuşmacılar vardı. Bu kişiler arasında Mark Zimmerman Pierre Blier, İra Grande, Stephen M. Stahl sayılabilir. Dünyada söz sahibi bu otoritelerden çok yararlandık. Genç meslektaşlarım bu bilim insanlarını dikkatle dinlediler. Bu kişilerin ülkemize gelmesi için çaba gösteren Prof. Dr. Oğuz Karamustafaoğlu´na ve Prof. Dr. Nesrin Dilbaz´a teşekkür borcumuz vardır. Diğer akademisyenler ve genç meslektaşlarımız kongrede bu konuşmacıları ilgiyle izlediler ve güzel sorular sordular.

Bizim de Adli Psikiyatri ile ilgili panelimiz vardı. Bu panelde Dr. Sefa Saygılı, Dr. Latif Alpkan, Dr. Mustafa Solmaz ve bendeniz kendi alanımızdaki konulara değindik. Genç meslektaşlarımızın sorularına cevap vermeye çabaladık. Bizim oturumumuza çok sayıda kişi katıldı.

Kongrede psikiyatrinin değişik alanlarında oturumlar vardı. Aynı saatlere gelen oturumlarda katılımcılar tercih yapmak zorunda kaldılar. Bazıları kısa süreli olmak üzere hepsine katılmayı denediler. Hemen hemen herkes her konuda bilgi sahibi olmayı denediler.

İlgi çeken oturumlardan birisi ?Spor Ruh Sağlığı ve Sporcu Gelişiminde Güncel Yaklaşımlar? idi. Ozan Altın ?Spor Ruh Sağlığı Perspektifinden  Sporcu Ruhsal Gelişiminde Akademinden Pratiğe Yeni Yaklaşımlar´´ konusunu işledi. Yasin Hasan Balcıoğlu ?´Sporda Agresyonu Tanımlama ve Kavramsallaştırma´´ konusunu anlattı. Fatih Baz ?´Sporda Yasaklı Maddeler ve Doping; Ruh Sağlığı Penceresinden Güncel Bir Açıklama´´ konusunu gündeme taşıdı. Spor ve Psikiyatri konusu böylece kongrelerde yerini almaya başladı.

Kongreye katılım yoğundu. Böyle mükemmel organize edilen kongreler ülkemiz ve camiamız için yüz akı oluyor. Hepimiz böyle zeminlerde çok bilgi ediniyoruz. Tekrar Dr. Nesrin Dilbaz´ı ve Dr. Oğuz Karamustafaoğlu´nu kutluyoruz. Kongrede Dr. Yasin Hasan Balcıoğlu ve Dr. Haluk Yeşilkaya ödül aldılar. Diğer gençlerin de ödül aldığı mükemmel bir hizmeti de yerine getirmiş oldu, kutluyoruz.

Not 1: Galatasaray´ın ve Fenerbahçe´nin maçları kazanması lige rekabet havası getirdi.

Not 2: Şenol Güneş´in Milli Takımı´n başına getirilmesi uygundur. Beşiktaş´ı çalıştırmasında sakınca olmadığı anlaşılıyor. Yeni Şenol Güneşler yetiştirmeliyiz.

Not 3: Yeni Zelanda´daki Müslümanlara yönelik katliam önemli bir haberdir, bazı şeylerin ipucudur, başka olacakların da ayak sesleridir. Demekki önce güvenlik, sonra istikrar, en sonunda kalkınma olabiliyor. Güvenliğimizi mutlaka birinci plana almalıyız.

Not 4: Seçimler genellikle barış havasında geçiyor. Adaylar çevre kirliliği konusuna dikkat ediyorlar. Seçimlerin sessizlik, sakin ve barış içerisinde geçmesini temenni ediyoruz.

Not 5: Haziran 2019 Türkiye Futbol Federasyonu´ndaki seçimlerde göreve talibiz. Birikimimizle Türk Futbolu´na hizmet etmek isteriz.

Not 6: İnece-Erikliman-Giresun yolunun 02 km´lik bölümünün yapımında emeği geçeceklere teşekkür borcumuz var. Av. Sabri Öztürk´e Hüseyin Taşkın´a ve muhtarımız Reha Ümit Goluoğlu´na teşekkür ederiz.

Sonuç: Sporda başarının anahtarı bilimsellikten geçer.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER