Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

35´in Şifreleri?

Adnan ÖKSÜZ

35´in Şifreleri?

Muharrem İnce dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştükten sonra dedi ki;

- ?Mahalli seçimlere daha uzun süre var; sandığı koyalım üyeler karar versin, kimin belediye başkan adayı olacağına??

- ?Bu bir önseçim değil, eğilim yoklamasıdır.?

- ?Eğilim yoklaması olursa İstanbul´dan adayım??

***

Önce tahminimi aktarayım; kanaatim, Muharrem İnce İstanbul Büyükşehir´e aday gösterilmeyecektir?

Aklımsa şurada kaldı; dünkü görüşme neden 35 dakika sürdü? 35´in şifreleri ne?

Eskiden olsa Devlet Bahçeli bu 35 için nasıl bir yorum yapardı, nasıl bir formülle bunu ortaya koyardı, acaba?

Peki, ya sizce?

DENGELER YENİDEN KARILIRKEN!..

Çok yakınlarının ifadelerinden biliyorum ki; esasen çok fazla istemiyor, ama?

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olursa, şayet?

 

 

 

Bu durumda ne olacak? Nasıl bir siyasi tablo oluşacak?

Olacağı şu; dengeler bir kez daha yeniden karılarak yeniden oluşturulacak?

Dengeler derken yanlış algılanmasın; iktidar partisinde tek bir belirleyici isim var; AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Ama yine de belli lokasyonlarda, alt birimlerde kısmi dengelerden söz etmek mümkün.

Lafı daha fazla uzatmadan ve sündürmeden şunu söylemek istiyorum;

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi´nde, bazı kritik birimler direkt Cumhurbaşkanlığı´na bağlansa bile TBMM Başkanlığı halen önemli bir mevki. Tam da bu noktada sorulması gereken soru şu; Binali Yıldırım İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı olur da seçilirse, yeni TBMM başkanı kim olacak? TBMM başkanlığı hangi milletvekiline teslim edilecek? Bu nokta ?iç dengeler açısından´ önem arz eden bir husustur.

İkinci bir nokta da şudur; Binali Yıldırım İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olursa, İstanbul´un ilçelerinde bu kez nasıl bir dağılım gerçekleştirilecek? Her ne kadar Erdoğan´ın, ?İstanbul´un ilçelerini bana bırakın!? dediği ileri sürülse de bazı ilçelerde adayların belirlenmesinde Binali Bey´in dahli olacak mı, olmayacak mı? Mesela, yıllardan bu yana kendisine çok yakın çalışan ve son seçimde milletvekili seçilen Süleyman Karaman´ın kardeşi Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, ?3 dönem? engeline takılacak mı, yoksa yeniden aday gösterilecek mi?

Son söz; siyasette ?denge?ler önemlidir?

DENİZLİ AGD MAAİLE DERGİSİ DAĞITTI

Millî Gazete´nin ?Bir olmak bize iyi gelecek? sloganıyla yayın hayatına devam eden Maaile Dergisi bu ay çağımızın hastalığı olan ?deizm?i kapağına ve dosyalarına taşıyarak okurlarının karşısına çıktı.

Maaile Dergisi´nin bu önemli konuyu gündeme taşıması üzerine Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Denizli Şubesi Liseler Komisyonu harekete geçerek, şehrin en kalabalık caddesi üzerine, Candoğan Parkı önüne stant açtı. Stantta çok sayıda kişiye Maaile dergisi dağıtımı gerçekleştirildi. Ateizm, deizm, nihilizm gibi batıl ve sapkın akımlara karşı Maaile dergisi vasıtasıyla özellikle gençler ve Denizli halkı bilgilendirildi.

AGD Denizli Şubesi Liseler Komisyonu Başkanlığı´ndan yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

?Bu ülkenin harcı İslam´la karılmıştır. Ülkemiz gençliğine en iyi örnek İslam Peygamberi Hz. Muhammed Sallallahü Aleyhi ve Sellem´dir. Maaile dergimiz evlerimizin, ülkemizin, gençliğimizin sigortasıdır. Her zaman uyarıcı ve hakkı tavsiye edici yayınlarını sürdürmektedir. Bu düşüncelerle bizler diyoruz ki milli ve yerli olan, kökü dışarıda olmayan müspet yayın organları desteklenmelidir.?

Denizli AGD daha sonra Maaile dergilerini okurlara hediye etti, abone çalışması yaptı.

Maaile dergisi ayrıca Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Pamukkale Üniversitesi Kütüphanesi, Pamukkale Belediyesi´ne bağlı Pamuk Kitap Kafe´de ?aylık dergiler? bölümünde yerini aldı.

***

Gayret ve çabaları ile göz dolduran Ekrem Çetin kardeşime bu vesile ile şükranlarımı iletiyorum?

ALİ KOÇ BU İŞE NE DER?

Hangi işe mi?

Son dönemde şu türden mesajlar alıyorum;

?Kıymetli Adnan Bey, bir maruzatımı sizin vesilenizle ilgililerine duyurmak istiyorum. Ford Focus 2006 model dizel otomatik bir otomobilim var. Aracımı Nisan-Mayıs 2017´de, YenibosnaOtokoç´ta garanti kapsamında şanzıman bakımına aldılar. Üzerinden bir yıl geçmeden tekrar aynı arızayı verdi. Tekrar bakım için götürdüğümde 10 yaşını doldurduğu için artık bakıma alamayacaklarını söylediler. Bu araçların şanzımanını üreten fabrikanın kapandığını ve kendi başımızın çaresine bakmamız gerektiği yönünde açıklama yapıldı.

Bunun üzerine geçtiğimiz günlerde Ford Müşteri Hizmetleri´ni aradım. Bana tekrar dönüş yapıp aynı cevabı verdiler. Yani araç 10 yaşını geçtiği için garanti dışı deniliyor. Burada yaşadığımız sıkıntı:

1- Serviste bakım gören aracın bakım garantisi görmezden gelindi. (Üzerinden bir yıl geçmeden arıza yapmasına rağmen.)

2- Ben aracı satışa koydum ama bu halde satamıyorum. Ve değeri çok düşüyor.

3- Ford bir ara bu araçları geri çağırıp müşterilerden iade almış ama bizim bundan faydalanma imkânımızın olmadığını söylüyorlar.

4- Ben bu aracı yaptırmak istediğimde çok aşırı bir maliyetle karşı karşıya kalıyorum. Yaptırıp satsam dahi benden sonra alacak kişi de aynı şekilde mağdur olacağı için vicdan azabı yaşıyorum. İnsanları kandırarak etik olmayan bir satış gerçekleştirmek ve bunun vebaline girmek istemiyorum. Alıcı olarak talip olanlara, olması gerektiği gibi aracın tüm arızasını söylüyorum ve bilerek alın alacaksanız diyorum. Beni bu davranışımdan dolayı takdir etseler de satış da yapamıyorum.

Ford Müşteri Hizmetleri´ne bu sorunu nasıl çözeriz diye sorduğumda biz ?yardımcı olamıyoruz? dediler??

***

Mesaj/lar böyle devam ediyor?

Bana ulaşan mağdurların iletişim no´larını arzu ettikleri takdirde yetkililere iletebilirim?



Anahtar Kelimeler: Şifreleri

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz