Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

30 MİLYON EURO´LUK TEKNOLOJİ FONU

Türkiye´ninilk teknoloji transfer fonu kuruldu. 30 milyon euroluk fon, katma değeri yüksek, teknoloji tabanlı girişimlerin desteklenmesinde kullanılacak.

30 MİLYON EURO´LUK TEKNOLOJİ FONU

30 MİLYON EURO´LIK TEKNOLOJİ FONU

 

Türkiye´ninilk teknoloji transfer fonu kuruldu. 30 milyon euroluk fon, katma değeri yüksek, teknoloji tabanlı girişimlerin desteklenmesinde kullanılacak. Diffusion Capital Partners (DCP) adıyla kurulan fonun ana yatırımcısı ise Avrupa Yatırım Fonu. 6 ortaklı fonun 5 üyesi ise İTÜ ARI Teknokent, Teknopark İstanbul, Bilkent Üniversitesi Cyberpark, İstanbul Şehir Üniversitesi TTO ve Sabancı Üniversitesi oldu. AB Katılım Öncesi Mali Yardım Programı kapsamında kurulan fon, üniversite ve araştırma merkezlerindeki yatırım fırsatlarının ticarileşmesinde kullanılacak. Fonun yöneticilerinden Haluk Zontul, "Amacımız orta gelir tuzağıyla yapılan mücadeleye teknolojik olarak destek vermek. Bunu Almanya başardı. İhracatının yüzde 50´sini teknoloji temelli KOBİ´ler oluşturuyor" dedi.

 

DCP Fonu´nun ana yatırımcısı olan Avrupa Yatırım Fonu (EIF) Proje Yöneticisi Özlem Çotuk, Avrupa Yatırım Bankası´nın ana hissedarı bulunduğu EIF´nin, risk finansmanı yoluyla teknolojik girişimler ve KOBİ´lere destek olduğunu ve bunun için girişim sermayesi fonlarını desteklediklerini anlattı. AB Katılım Öncesi Mali Yardım Programı (IPA) kapsamında Bölgesel Rekabet Edebilirlik Fonu´ndan Türkiye için toplam 50 milyon euroluk kaynak ayrıldığını anlatan Çotuk, "DCP ilk fon yöneticisi kuruluş oldu, ikinci bir fon kurulup yönetilmesi konusunda da süreç devam ediyor" diye konuştu. 



Anahtar Kelimeler: MİLYON EURO TEKNOLOJİ FONU

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER