Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

2 Mart hava durumu: Meteoroloji'den çığ uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yapılan son hava tahminlerini açıkladı. İşte yurt genelinde beklenen hava sıcaklıkları.

2 Mart hava durumu: Meteoroloji

Yeni haftanın ilk gününde yurdun büyük kısmında bol güneşli bir hava olacak. Doğu Anadolu’nun doğu kesimlerinde Van, Hakkari, Ardahan çevrelerinde kar ihtimali bulunuyor. Fakat bu yağışlar salı günü kesilmiş olacak. Sıcaklıklar ise haftanın ilk gününden itibaren artışa geçiyor. Sıcaklıklar Marmara’da 20 derecenin üzerine çıkacak, Ege ve Akdeniz’de 20 dereceleri bulacak. Karadeniz’in orta kesimlerinde de yer yer sıcaklıklar 19-20 dereceye çıkabilecek.

Ülkemizin doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Ağrı çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Şırnak çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinin dik yamaçları ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır. Sabah saatlerinde Marmara Bölgesi ile İç Anadolu'nun güneyinde ve doğusunda yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI 

Ülke genelinde 2 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle güney ve güneybatı, doğu kesimlerde kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Karadeniz Bölgesinde eğimi fazla dik yamaçlarda çığ düşmesi riski bulunduğundan ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

İstanbul'da hava nasıl olacak?

İSTANBUL °C, 15°C
Az bulutlu



Anahtar Kelimeler: durumu: Meteoroloji' uyarısı

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER