Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

29 Şubat dolar kuru fiyatı: Eylül 2018'den beri en yükseği test etti

Dolar kuru, TL karşısında Eylül 2018'den beri en yükseği test etti. Kurda jeopololitik gelişmeler yön belirleyici oluyor. İşte 29 Şubat dolar kuru fiyatı...

29 Şubat dolar kuru fiyatı: Eylül 2018

Suriye İdlib'de TSK'ya yönelik hava saldırısı sonrası artan jeopolitik endişelerle dolar kuru, TL karşısında Eylül 2018'den beri en yükseği test etti.

Uzmanlara göre küresel piyasalarda riskten kaçış, ABD tahvillerinin tarihi düşük seviyelere gelmesi ile Libya ve Suriye kaynaklı jeopolitik endişeler dolar/TL'yi yukarı yönlü baskılayan en önemli unsurlar, kamunun döviz arzı ise TL'deki değer kaybını sınırlandıran en büyük etken konumunda olduğu belirtildi.

Ayrıca koronovirüsle ilgili risk küresel piyasaları tehdit ederken, ABD borsaları dün tarihin en hızlı düzeltmesini yaşadı. Dolar kurunda dün yaşanan yükselişte de hem Suriye'deki saldırı hem de küresel riskten kaçış etkili oldu.

DOLAR KURU FİYATINDA JEOPOLİTİK GELİŞMELER YÖN BELİRLEYİCİ

Suriye'nin İdlib bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yapılan hava saldırısı sonucu 33 asker hayatını kaybetti. Türkiye bundan sonra Suriye'deki rejim unsurlarının hedef olarak algılanacağını açıklarken, NATO ise Türkiye'nin talebi üzerine toplandı. Bir diğer taraftan ise Türkiye mültecilerin Avrupa'ya geçişine bugünden itibaren engel olmayacağını açıkladı. Türkiye'deki göçmen grupları ise Türkiye'nin Yunanistan ve Bulgaristan sınırına doğru ilerlemeye başladı.

Uzmanlar sahadaki askeri gelişmelerin ve bu gelişmelerin Türkiye'nin Rusya, ABD, AB ve hatta NATO ilişkilerine nasıl yansıyacağının piyasaya yön vereceğini belirttiler. Dolar kuru, dün TL karşısında Eylül 2018'den beri en yükseği test ederek 6.2300/6.2330 seviyesinde işlem gördü.

29 Şubat 2020 Cumartesi günü dolar kuru, TL karşısında 6,2330 liradan işlem görüyor.

Öte yandan haftalık bazla TL karşısında, dolar yüzde 1,86 oranında değer kazandı. Euro ise yüzde 3,54 oranında artış gösterdi. Euro kuru ise bugün TL karşısında 6,8450 liraya satılıyor.



Anahtar Kelimeler: Şubat dolar fiyatı: Eylül ' yükseği

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER