Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

28 Şubat ve FETÖ mağduru Aydın Koral Türkiye’ye döndü, 22 yıl sonra annesiyle hasret giderdi

28 Şubat sürecinde FETÖ kumpası ile ceza alan Selam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aydın Koral, 22 senelik hicret hayatının ardından yurda geri döndü.

28 Şubat ve FETÖ mağduru Aydın Koral Türkiye’ye döndü, 22 yıl sonra annesiyle hasret giderdi

28 Şubat sürecinde Selam Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmenliğini yaparken yazdığı yazılardan dolayı Devlet Güvenlik Mahkemeleri'nde (DGM) 312. maddeye dayanılarak 26 ayrı davadan 157 yıla kadar rekor hapis cezası istemi ile yargılanan ve yurt dışına çıkmak zorunda kalan Aydın Koral, 22 yıl sonra Türkiye'ye döndü.

Koral’ın 22 yıl sonra annesiyle kucaklaştığı hüzün dolu anlar sosyal medyada paylaşıldı.

Ne Olmuştu?

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi; Aydın Koral'ın duruşmaya gelmesi halinde tutuklanmayacağı hususunda güvence verilmesine karar verdi.

Aydın Koral'ın avukatı Mehmet Okatan’ın, Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunduğu dilekçede; Aydın Koral'ın uzun süredir yargılanmakta olduğu ve kendisinin yurt dışında bulunduğu, suçsuz ve yürütülecek yargılama sonucunda beraat edeceği kanaatinde olduğu ve özel yetkili mahkemelerin kaldırılmış olması nedeniyle bundan sonraki duruşmalara katılarak kendisini savunmak için vatanına dönmek istediği ve mahkemeye uygun görülmesi halinde müvekkiline güvence belgesi verilmesi talep edildi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER