Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

28 ŞUBAT DARBECİLERİ HAPİS YATACAK MI? HUKUKÇULAR NE DİYOR?

28 Şubat darbesiyle ilgili davada 21 sanığa müebbet çıktı. Hepsi 70 yaş üzeri olan aralarında Çevik Bir, İsmail Hakkı Karadayı ve Çetin Doğan´ın da bulunduğu sanıkların yaşları nedeniyle hapis yatıp yatmayacağı tartışılıyor. Uzmanlar KARAR.COM´a değerlend

28 ŞUBAT DARBECİLERİ HAPİS YATACAK MI? HUKUKÇULAR NE DİYOR?

28 Şubat davasıda verilen kararın ardından gözler, 21 sanığa verilen müebbet hapis cezalarının onanması halinde nasıl uygulanacağına çevrildi.

Sanıklardan İsmail Hakkı Karadayı´nın 86, Çevik Bir´in 79, Çetin Doğan´ın 77 yaşında olması ve müebbet hapis cezası alan bazı sanıkların 70 yaş ve üzeri olmasından dolayı uygulamanın nasıl olacağı soru işaretlerine neden oldu.

CEZAEVİNE GİRMELERİNE ENGEL DEĞİL

Türk Alman Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Ceza Hukukçusu Prof.Dr. Ali Kemal Yıldız, yaş konusuna açıklık getirerek, ?İnfaz Kanunu´nda bazı düzenlemeler vardır. 70 yaş üzerine sanık 1 yılı geçmeyecek hapis cezası aldığında ve 75 yaşını geçenler de 3 yılı geçmeyecek hapis cezaları aldığında cezanın evde infaz uygulaması yapılabiliyor. Ama burada böyle bir durum yok. Müebbet hapis cezası verildi. Onanması halinde cezaevine girecekler. Yani yaşlı olmaları ceza infaz kurumuna girmelerine engel değil. Ancak sadece Özel İnfaz Usülleri´ne göre sağlık sebebiyle ceza infaz kurumunda olamayacağına ilişkin bir rapor verilirse infaz ertelenebilir? dedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER