Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

28 NİSAN´DA ABDULLAH GÜL´LE 3 SAAT GÖRÜŞEN DEVLET BAŞKANININ BABASI...

24 haziran seçimleri için ortak mutabakat sağlanamadığı için aday olmayan 11´inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül´ü aday olmayacağını açıkladığı günün akşamında ziyaret eden çok önemli isim kimdi? Bu ziyaretçinin amacı neydi? İlginç detaylar haberimizin detayı

28 NİSAN´DA ABDULLAH GÜL´LE 3 SAAT GÖRÜŞEN DEVLET BAŞKANININ BABASI...

Muhalefetin 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olması için bir süre görüştüğü 11´inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 28 Nisan´da kameraların karşısına geçip aday olmayacağını açıklamıştı. O günün akşamında Körfez ülkelerinden bir devlet başkanının babası Gül´ü ziyaret etti. Görüşme 3 saat sürdü...

Milli Gazete yazarı Ahmet Yavuz, bugünkü köşesinde bu detayları aktardı. Yavuz´un yazısından ilgili bölüm şöyle:

Tarihi 24 Haziran seçimleri için adaylık ihtimali bile büyük gürültü kopardı. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül´ün ?Mutabakat Adaylığı? günlerce tartışıldı. İktidar, sözcüleri ve troller ayağa kalktı! Çünkü Gül, ciddi oy koparabilirdi! Sağ/sol bloğu dağılabilirdi.

***

Hulusi Akar ve İbrahim Kalın, Gül´ün konutuna helikopterli bir ziyaret gerçekleştirdi. Bahçeli, ?Kardeşlik hukukunu çiğneme? diye devreye girdi. En sonunda Abdullah Gül, 28 Nisan günü kameraların karşısına geçti. ?Toplumsal mutabakat yok. Aday olmuyorum? diye ilan etti. Kurucusu olduğu partiye ve yönetim tarzına sert eleştiriler yöneltti.

 

İktidar çevreleri çok rahatladığı gözlendi. Peki Gül, neden aday olmadı? Bu soru Türkiye için gizemini hep koruyacaktır.

***

Biz gelelim o güne. Kulağıma çalınan bilgilere göre 28 Nisan gününün akşamı, Körfez´de bir devlet başkanının babası Yeniköy´deki tarihi Köşk´ten kalkarak saat 18.00 gibi Gül´e yemeğe geldi. Üç saatlik bir görüşme oldu. Artık bu bir teşekkür ziyareti miydi? Yoksa Ortadoğu´nun, Körfezin, Katar´ın siyasi analizi miydi bilmiyorum. Tek bildiğim, kamuoyunun bu ziyareti uzun süre konuşacak olması.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER