Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

276 KİŞİ AVRUPA'YA SIĞMADI

Ortadoğu’daki iç savaşları tetikleyen Avrupa ülkeleri, iş savaştan kaçan masum kadın, çocuk ve yaşlılara gelince kapılarını kapatıyor.

276 KİŞİ AVRUPA

Libya’daki iç savaştan kaçarken Akdeniz’de kurtarılan düzensiz göçmen sayısı son 4 günde 276’ya çıktı. Savaştan kaçan göçmenler için Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin limanlarını açması bekleniyor. STK’lar göçmenler için güvenli liman talep ederken Avrupa ülkeleri, az sayıdaki göçmene bile kapılarını açmıyor.

GÖÇMENLER LİBYA’DAN YOLA ÇIKTI

Akdeniz’de hafta başından bu yana, STK’lara bağlı Ocean Viking adlı gemi, iki kurtarma operasyonunda toplam 125 düzensiz göçmeni gemisine almıştı. Ayrıca İspanyol STK Open Arms da 73 düzensiz göçmeni kurtardığını bildirmişti. Kurtarılan düzensiz göçmenler arasında 4 hamile kadın, 3 ve 4 yaşlarında iki çocuk ve 30’dan fazla reşit olmayan genç bulunuyor. Düzensiz göçmenlerin Libya’dan yola çıktıkları bilgisi veriliyor.

Avrupalı sivil toplum kuruluşları (STK) son 4 günde Akdeniz’de kurtardıkları 276 düzensiz göçmen için Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden güvenli liman talep ediyor. İspanya’nın Bask bölgesinde faaliyet gösteren “Aita Mari” balıkçılık şirketine bağlı olan “İnsani Deniz Kurtarma” adlı bir STK, Akdeniz’deki gemilerinden birinin geçtiğimiz akşam 78 düzensiz göçmeni kurtardığını açıkladı. İspanyol STK’den verilen bilgilerde, kurtarılan düzensiz göçmenler arasında 6 kadın ve 9 çocuk bulunduğu, hepsinin sağlık durumunun iyi olduğu duyuruldu.

GÖÇMENLER LİBYA’DAN YOLA ÇIKTI

Bu son kurtarma operasyonuyla birlikte Avrupalı STK’ler tarafından son 4 günde Akdeniz’de kurtarılan düzensiz göçmen sayısı da 276’ya çıkmış oldu. Akdeniz’de hafta başından bu yana, “Sınırsız Doktorlar” ve “SOS Akdeniz” adlı STK’lere bağlı Ocean Viking adlı gemi iki kurtarma operasyonunda toplam 125 düzensiz göçmeni gemisine almıştı. Ayrıca İspanyol STK Open Arms da 73 düzensiz göçmeni kurtardığını bildirmişti. Kurtarılan düzensiz göçmenler arasında 4 hamile kadın, 3 ve 4 yaşlarında iki çocuk ve 30’dan fazla reşit olmayan genç bulunuyor. Düzensiz göçmenlerin Libya’dan yola çıktıkları bilgisi veriliyor.

İÇ SAVAŞ DESTEKÇİSİ AB ÜLKELERİ İŞ GÖÇMENE GELİNCE KAPILARI KAPATIYOR

İç savaşları tetikleyen Avrupa ülkeleri iş savaştan kaçanlara gelince kapılarını kapatıyor. STK’ler bulundukları bölgeye en yakın liman olmaları gerekçesiyle başta İtalya ve Malta’dan yardım istiyor. Almanya, Fransa, İtalya ve Malta, Akdeniz’de kurtarılan düzensiz göçmenlerin paylaşımı konusunda eylül ayında bir anlaşmaya varsa da STK’lerın kurtardığı düzensiz göçmenler her seferinde AB ülkeleri arasında sorun olmaya devam ediyor.

İÇ SAVAŞ DESTEKÇİSİ AB, İŞ GÖÇMENE GELİNCE KAPILARI KAPATIYOR

İç savaşları tetikleyen Avrupa ülkeleri iş savaştan kaçanlara gelince kapılarını kapatıyor. STK’lar bulundukları bölgeye en yakın liman olmaları gerekçesiyle başta İtalya ve Malta’dan yardım istiyor. Almanya, Fransa, İtalya ve Malta, Akdeniz’de kurtarılan düzensiz göçmenlerin paylaşımı konusunda Eylül ayında bir anlaşmaya varsa da STK’ların kurtardığı düzensiz göçmenler her seferinde AB ülkeleri arasında sorun olmaya devam ediyor.



Anahtar Kelimeler: AVRUPA' SIĞMADI

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER