Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

2018´in en İslami ülkeleri listesi açıklandı, ilk 40´ta Müslüman ülke yok

Her yıl açıklanan İslamilik Endeksi´nde ilk 20´de Kuzey Avrupa ülkeleri ağırlıkta, ilk 50´de yalnızca 4 Müslüman ülke var. Türkiye 95. sırada

2018´in en İslami ülkeleri listesi açıklandı, ilk 40´ta Müslüman ülke yok

ABD´deki George Washington Üniversitesi´nden iki akademisyen Şeherazade Rahman ve Hüseyin Askari 2010 yılında ?İslam Ülkeleri Ne Kadar İslami?? başlıklı bir araştırma yayımladılar.

Araştırmada İslam İşbirliği Teşkilatı´na üye olan ülkelerin İslami öğretilerle uygun politikalar izleyip izlemediklerini bulmaya çalıştılar.

Daha sonra bu çalışmayı her yıl yaparak ve Müslüman olmayan ülkeleri de araştırmaya dahil ederek İslamilik Endeksi´ni açıklamaya başladılar.

Geçtiğimiz günlerde de İslamilik Endeksi´nin 2018 yılı listesi açıklandı.

En İslami ülke Yeni Zelanda

153 ülkenin yer aldığı listenin ilk sırasında, 15 Mart´ta iki camiye düzenlenen saldırılarda 51 kişinin hayatını kaybettiği Yeni Zelanda var. Saldırılardan sonra özellikle Başbakan Jacinda Ardern´in söylemi, açıklamaları, başörtüsü takarak Müslüman toplumla dayanışma göstermesi takdir toplamıştı.

Yeni Zelanda 2017 yılında da İslamilik Endeksi´nde en yüksek puanı alan ülke olmuştu.

Yeni Zelanda´yı İsveç, Hollanda, İzlanda, İsviçre ve İrlanda izliyor. Danimarka 7, Kanada, 8, Avustralya 9, Norveç de 10. sırada yer alıyor.

İlk 20´de Kuzey Avrupa ülkelerinin haricinde Malta ve Japonya da bulunuyor.

İlk 50´de sadece 4 Müslüman ülke var

2018 İslamilik Endeksi´nde en üst sırada yer bulabilen Müslüman ülke Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve listede 45. sırada.

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER