Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

20 MOSSAD AJANI ÖLDÜ

Yemenli Husiler´in Suudi Arabistan´ın güneyindeki bir askeri üsse saldırı düzenlediği ileri sürüldü. İran kaynakları saldırıda 20 Mossad ajanının da öldürüldüğünü iddia etti.

20 MOSSAD AJANI ÖLDÜ

20 MOSSAD AJANI ÖLDÜ

 

Yemenli Husiler´in Suudi Arabistan´ın güneyindeki bir askeri üsse saldırı düzenlediği ileri sürüldü. İran kaynakları saldırıda 20 Mossad ajanının da öldürüldüğünü iddia etti.

 

İran Resmi Fars Haber Ajansı (FNA), Yemenli Husiler´in Suudi Arabistan´daki bir askeri üsse saldırı düzenlediğini; olayda 20 İsrail ajanının ve 63 Suudi askerin hayatını kaybettiğini öne sürdü. İstihbarat kaynaklarına dayandırılan habere göre ülkenin Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ahmed El Şalan da bu saldırıda ölenler arasında. Suudi Arabistan´ın resmi kurumları, Ahmed El Şalan´ın bir iş gezisinde hayatını kaybettiğini doğrulayan kısa bir açıklama yayımlamış, Şalan´ın naaşı geçtiğimiz cumartesi devlet töreniyle Riyad Havaalanı´na getirilmişti. FNA´nın haberine göre bu açıklamalar kurmacadan ibaret.

35 KİŞİ ESİR ALINDI

FNA´ya göre Husilerin siyasi hareketi Ensarullah ve Yemen ordusu, Suudi Arabistan´ın güneyindeki Emir Halid Hava Üssü´ne Scud füzeleriyle bir saldırı düzenledi. Suud yönetiminin elindeki Patriot hava savunma sistemleri 15 füzeden ancak ikisine engel olabildi, geri kalanlar hedefe ulaştı. Saldırı anında Emir Halid karargahında, İsrail istihbarat ajanlarıyla Suudi yetkililer Yemen operasyonunu tartışıyordu. Saldırıda 20 Mossad ajanı ve 63 Suud askeri hayatını kaybederken, Yemenli militanlar 35 kişiyi de esir almayı başardı. Habere göre saldırı 6 Haziran tarihinde gerçekleşti fakat yetkililer, Şalan´ın ölümünü 10 Haziran´a kadar sakladı. Ne İsrail´den ne de Suudi Arabistan´dan, FNA´nın haberine dair bir yorum geldi. Arap Baharı´nın ardından istikrarın sağlanamadığı Yemen´de, Şii Husiler yönetimi ele geçirmiş, Devlet Başkanı Abdurabbi Mansur Hadi ülkeden kaçmıştı. Bunun üzerine Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyon mart ayında ´Kararlılık Fırtınası´ adını verdiği bir operasyon başlatmıştı. Hâlâ devam eden saldırılarda 2 binden fazla Yemenli hayatını kaybetti.

"DEMİR KUBBE" İDDİASI

Dahaönce de Veterans Today isimli haber sitesi, Suudi Arabistan´ın, Yemen´de İsrail´den temin ettiği nötron bombalarını kullandığını iddia etmişti. Aynı haberde bombalar da İsrail´den getirilen F-16´larla fırlatıldığı aktarılmıştı. Londra´da Arapça olarak yayımlanan Ray el Yevm gazetesi ise İsrail yönetiminin, Suudi Arabistan´a Demir Kubbe Savunma Sistemi´ni kullanması teklifinde bulunduğunu öne sürmüştü. Haberde Riyad yönetiminin bu teklifi reddettiği belirtilmişti. 



Anahtar Kelimeler: MOSSAD AJANI ÖLDÜ

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER