Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

2 yeni KHK yayımlandı! Çok sayıda ihraç var

Bakanlar Kurulu tarafından hazırlanan iki Kanun Hükmünde Kararname Resmi gazete yayımlandı. Kamu kurumlarında toplam 2763 ihraç gerçekleşti.

2 yeni KHK yayımlandı! Çok sayıda ihraç var

Yayınlanan yeni KHK´lar ile birçok kurumdan çok sayıda ihraç gerçekleşti.

Diyanet İşleri Başkanlığı´ndan 341 kişi ihraç edildi. Adalet Bakanlığı´ndan 245, , Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı´ndan 12, Dışişleri Bakanlığı´ndan 10 kişi ihraç edildi.

Yargıtay´dan 21, TUBİTAK´tan 45, Sosyal Güvenlik Kurumları´ndan 53 kişi görevinden ihraç edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü´nden 61 kişi görevinden uzaklaştırıldı.

İçişleri Bakanlığı´ndan 1´i vali 3´ü Kaymakam olmak üzere toplam 20 kişi ihraç edildi.

Daha önce tutuklanan eski Burdur Valisi Hasan Kürklü ihraç edildi.

FETÖ´den tutuklu bulunan Trabzon´un Tonya Kaymakamı Halit Mengi ile Bilecik´in Söğüt Kaymakamı Berkan Sönmezay da yayınlanan KHK ile ihraç edildi.

TSK´DAN 637 İHRAÇ

695 sayılı KHK ile 155´i Kara, 155´i Deniz, 327´si Hava Kuvvetleri Komutanlığından olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerinden 637 personel ihraç edildi.

TSK´da toplam 22 personelin rutbesi alındı. 1 tümgeneral, 3 tuğgeneral, 1 tabip general bu 22 ismin arasında yer alıyor.

Eski Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) Kurmay Başkanı Tümgeneral Hamza Koçyiğit ile Tuğgeneral Adem Haydar´ın rütbesi alındı.

GÖREVE İADE EDİLENLER

Diyanet İşleri Başkanlığı´nda 18, Adalet Bakanlığı´nda 40, Jandarma Genel Komutanlığı´nda 7, Milli Eğitim Bakanlığı´nda 33 kişi görevine iade edildi.

Çeşitli kurumlardan daha önceki KHK´lar ile önceden ihraç edilen 115 kişi görevine iade edildi.

TAŞERONA SÜREKLİ İŞÇİ KADROSU

696 sayılı KHK´ya göre taşeron işçiler, on gün içinde çalıştıkları idarenin hizmet alım sözleşmesinin yapıldığı birime, sürekli işçi kadrolarında istihdam edilmek üzere yazılı başvurabilecek.

TUTUKLULARA TEK TİP KIYAFET

696 sayılı KHK kapsamında, "Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar" nedeniyle cezaevinde hükümlü ve tutuklu bulunanlar, duruşmalara badem kurusu ve gri renginde tulum giyerek getirilecek.

ŞEKER KURUMU BAKANLIĞA BAĞLANDI

Olağanüstü hal kapsamında hazırlanan 696 sayılı KHK ile Şeker Kurumu kapatıldı. Şeker Kurumuna ve Şeker Kuruluna yapılmış olan atıflar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına yapılmış sayıldı.

 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER