Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

19 yıldır kayıp olan askerin naaşına ulaşıldı

İstanbul'da 2001 yılında askerlik görevini yaptığı sırada kaybolan ve "firar" olarak kayıtlara geçen gencin, askerlik yaptığı arkadaşları tarafından öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. 19 yıl önce öldürülen askerin naaşına bugün ulaşıldı

19 yıl önce bölüğünde kaybolduğunda durum firar olarak kayıtlara geçti ama İsmet Işık'ı bir daha gören olmadı.

İsmet Işık'ı kışlada para için öldürdüğü anlaşılan ve İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılamanın ardından müebbet hapis cezasına çarptırılan cinayet hükümlülerinden O.D, 19 yıl sonra Işık'ın cesedini gömdükleri yeri söyledi. O.D'nin kışla içerisindeki yer gösterme işleminin ardından bir cesede ait kemik parçalarına ulaşıldı.

DNA ÖRNEĞİ CESEDİN IŞIK'A AİT OLDUĞUNU TEYİT ETTİ

İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilen kemiklerin Işık'a ait olduğunun öğrenilebilmesi için Işık'ın kardeşi Erol ve babası Durmuş Işık'tan DNA örnekleri alındı. Sonuçlanan adli tıp raporuna göre, alınan DNA örneklerinin uyuştuğu ve cenazenin İsmet Işık'a ait olduğu belirlendi.

KONYA'YA DEFNEDİLECEK

Acısı bir nebze de olsa dinen aile, Işık'ın naaşını İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan alarak Konya'ya defnedecek.

KATİLLERİ, MÜEBBET HAPİS CEZASI ALMIŞTI

Işık'ın kardeşi Erol Işık ağabeyinin, 2001 yılında İstanbul'daki Hasdal Kışlası'nda vatani görevini yaptığı sırada kantin görevlisiyken kışlada askerlik yapan B.Ş. ve O.D. tarafından para için öldürüldüğünü söyledi. Olayın 11 yıl sonra aydınlatılmasının ardından mahkeme sürecinin başladığını ifade eden Işık, yargılamalar sonucunda, sanıklar B.Ş. ve O.D'nin ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldığını anımsattı.

BOT BAĞCIĞI İLE ÖLDÜRMÜŞLER

Hükümlülerden O.D'nin kasım ayında yer göstermesiyle ağabeyinin cenazesinden kalan kemiklere ulaşıldığını anlatan Işık, "Babamdan ve benden alınan DNA örnekleri Adli Tıpa gönderildi. Sonuçlanan Adli Tıp raporunda, ağabeyimin bot bağcığı ile boğularak öldürüldüğü ve cenazenin bize ait olduğu belirlendi. Biz de birkaç gün içerisinde cenazeyi alarak Konya'ya getirmeyi planlıyoruz." diye konuştu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER