Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

15 Temmuz´un kilit ismi "Batmaz" hakim karşısına çıktı

Kamera kayıtlarında 15 Temmuz akşamı Akıncı Üssü´nde olduğu belirlenen darbe girişiminin kilit isimlerinden Kemal Batmaz, hakim karşısına çıktı.

15 Temmuz´un kilit ismi

Darbe girişimine ilişkin Akıncı üssü davasına ek olarak ismi yeni bir iddianemeye giren Batmaz, bugün hakim karşısına çıktı. 15 Temmuz akşamı Akıncı´da olduğu tespit edilen ve FETÖ´nün Hava Kuvvetleri Komutanlığı sivil imamı olduğu belirlenen Kemal Batmaz ve beraberindeki 4 sanığın yargılamaları başladı. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede sanık Kemal Batmaz hakkında "terörizmi finanse etmek" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar, sanık Rüştü Karakaya hakkında "silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçundan 15 yıldan 22.5 yıla kadar, sanıklar Kemal Batmaz´ın eşi Gonca Batmaz, Cemal İbrahim Demirhisar ve Mustafa Caymaz hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Önceki duruşmalarda takındığı tutumu sürdüren Batmaz, yeniden Adil Öksüz´ü tanımadığını iddia etti. Buna ek olarak; iddianamede yer alan Ankara Çay yolunda darbe toplantısının gerçekleştiği villanın önünde bulunan FETÖ´den yargılanan Özkan Düzkaya adına kayıtlı 34 ZD 2676 plakalı aracı o gün kendisinin kullanmadığını ileri sürdü. 

 

 

 

Düzkaya adına kayıtlı aracı kendisinin kullandığına ilişkin görüntülerin izletilmesi üzerine Batmaz, "O aracı dönem dönem kullanırım. Ama o gün aracı kullanmadım." dedi. FETÖ´nün sivil imamının 2 saatlik süren savunmasında cezaevi ve yargılama koşullarını yönelik eleştiriler de yer aldı.

Batmaz, mahkeme başkanının "Darbeden pişmanlık duyuyor musunuz?" sorusu karşısında "Darbe yok ki pişmanlık duyayım" cevabını verdi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER