Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

15 TEMMUZ SANIĞI PİLOTTAN TEHDİT: EN KISA ZAMANDA HESAPLAŞACAĞIZ

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi kavşağını bombalayan F-16 pilotu sanık Müslim Macit, tutuklu bulunduğu cezaevindeki memurları "Buraya ne asacağıma siz karar veremezsiniz, sizinle en kısa zamanda hesaplaşacağız" diyerek tehdit

15 TEMMUZ SANIĞI PİLOTTAN TEHDİT: EN KISA ZAMANDA HESAPLAŞACAĞIZ

Sincan Cezaevi´nde tutuklu bulunan 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi kavşağını bombalayan eski F-16 pilotu sanık Müslim Macit, odasına rutin kontrole gelen infaz koruma memurları tehdit ettiği ortaya çıktı. Sanık Macit, odasındaki panoda yer alan gazetelerden kopartılmış kupür ve fotoğrafları kaldırması gerektiği konusunda uyaran memuları, "Buraya ne asacağıma siz karar veremezsiniz. Buraya ben istediğimi asarım." diye karşılık verdi.

Anadolu Ajansı´nın haberine göre, odadaki panoya sadece aileye ait fotoğrafları ve idare tarafından verilen talimatların asılabileceği uyarısında bulunan memurlara Macit, "Bunun hesabını soracağım size. Sizinle en kısa zamanda hesaplaşırız." şeklinde tehdit içeren sözler kullandı. Yaşanan bu olay Sincan Cezaevi yönetimi tarafından tutanak altına alınırken, tutuklu sanık Müslim Macit hakkında disiplin soruşturması başlatıldı.

 

İfadesi alınan tutuklu Macit, kendisine suçlu muamelesi yapıldığını, yargılamasının sürdüğünü ve görevli memura hakaret etmediğini savunurken gazetelerden kopardığı resim ve kupürleri panoya asmasının suç olmadığını ileri sürdü ve kimseyi tehdit etmediğini kaydetti.

Disiplin soruşturması sonucunda "kamu görevlilerine hakaret ve tehditte bulunmak" suçunu işlediği belirlenen Macit, eyleminden dolayı 5 gün hücre cezasına çarptırıldı.

Sanık Macit, verilen cezaya karşı Ankara Batı İnfaz Hakimliğine itirazda bulundu.

İtirazın reddedilmesi durumunda sanığın hücre cezası onaylanacak.

Eski F-16 pilotu Müslim Macit, 15 Temmuz darbe girişiminin sabahında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yakınındaki köprülü kavşak ve otoparka iki MK-82 bombası attığı belirlenmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER