Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

10 büyükelçinin ‘Kavala çağrısı’nın arkasında ABD mi var?

ABD’nin önde gelen gazetelerinden New Yok Times, ‘Kavala çağrısı’nın arkasındaki itici güç olarak büyük şeytan ABD'nin Başkanı Jo Biden’ı işaret etti.

10 büyükelçinin ‘Kavala çağrısı’nın arkasında ABD mi var?

Almanya, ABD, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda’nın Ankara büyükelçisi, 18 Ekim’de ortak bir açıklama yayınlayarak o gün itibariyle hapiste dördüncü yılını dolduran  Osman Kavala’nın ‘serbest bırakılması’nı istemişti.

Hükümet ve AK Parti’den yükselen eleştirilerin ardından büyükelçiler, ertesi gün dışişlerine çağrılarak uyarılmış, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da 21 Ekim’de, “Bunları ülkemizde ağırlamak gibi bir lüksümüz olamaz” demişti. Erdoğan dün de dışişleri bakanına söz konusu büyükelçilerin ‘ istenmeyen adam’ ilan edilmesi için hemen gereğinin yapılması yönünde talimat verdiğini açıklamıştı.

New York Times’ın haberinde son yıllarda Batı’yla, özellikle de ABD’ye sık sık ters düşen, ancak kötü giden ekonomiyi kurtarmak amacıyla Batı’ya yönelik ılımlı bir tutum takınan Erdoğan’ın son çıkışı Batı’yla ‘buz gibi soğuk’ ilişkiler dönemine dönüşün işareti olarak yorumlandı.

Öte yandan Carlotta Gall imzalı haberde ‘Kavala çağrısı’nın arkasındaki itici güç olarak Joe Biden başkanlığındaki büyük şeytan ABD yönetimi gösterildi. 

Biden, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesini eleştirip kararını geri almaya çağırmış, dahası "Ermeni soykırımı"nı tanıyan ilk ABD başkanı olarak tarihe geçmişti.

ABD lideri, Erdoğan’la, göreve geldikten yaklaşık üç ay sonra görüşmüştü.

Son olarak, Erdoğan Biden’la görüşemediği geçen ayki ABD ziyaretinden dönerken şunları kaydetmişti: “Ben, oğul Bush’la iyi çalıştım, sayın Obama’yla iyi çalıştım, sayın Trump’la iyi çalıştım ama sayın Biden’la iyi başladık diyemem. Biden, terör örgütlerine silah, mühimmat, araç gereç taşımaya başladı. Biz bunu elimizi kolumuzu sallaya sallaya seyredecek değiliz.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER