Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

1000´den fazla Yahudi Mescid-i Aksa´ya baskın düzenledi

Filistin Enformasyon Merkezi

1000´den fazla Yahudi Mescid-i Aksa´ya baskın düzenledi

İşgal güçlerinin bu sabah (2 Haziran Pazar) Mescid-i Aksa´da cemaate vahşice saldırması sonucu onlarca kişi yaralanırken 5 kişi de gözaltına alındı.

İşgal güçlerinin baskını sebebiyle Mescid-i Aksa´nın avlusunda cemaatle işgalciler arasında çatışmalar yaşandı.

Yerel kaynaklardan elde edilen bilgiye göre, işgal polisi Kudüs´teki polis müdürü komutasında bu sabah Mescid-i Aksa´ya baskın düzenledi ve Mescid-i Aksa´da itikafta olan cemaate saldırdı.

/resimler/2019-6/2/1257015508521.jpg

Kaynaklar, Yahudi yerleşimcilerin kalabalık gruplar halinde Mescid-i Aksa´ya baskın düzenlemeye başladığını, baskına katılanların sayısının 1000´i geçtiğini ve aralarında fanatik Yahudi haham Yehuda Glick´in de olduğunu bildirdi.


İşgal güçlerinin Filistinli gençleri Mescid-i Aksa´nın musallalarından El-Kıbli Mescidi´nde kuşattığı, üzerlerine göz yaşartıcı bomba ve plastik mermi yağdırdığı ifade edildi.

/resimler/2019-6/2/1257311290400.jpg

İşgalcilerin ?Kudüs´ün Birleşmesi Günü? olarak andığı Kudüs´ün geri kalanının da işgal edildiği günün yıldönümünde fanatik Yahudi örgütleri bugün Mescid-i Aksa´ya kalabalık gruplar halinde baskın düzenleme çağrıları yapmıştı.


İşgal güçlerinin baskından önce Mescid-i Aksa´ya girdiği ve Yahudi yerleşimcileri korumak için geniş güvenlik önlemleri aldığı belirtildi.

 


Yahudi yerleşimcilerin baskını sırasında Ramazan´ın son on günü münasebetiyle Mescid-i Aksa´da bulunan cemaatin yüksek sesle tekbir getirerek baskını protesto ettiği kaydedildi.

 

Filistin Enformasyon Merkezi



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER