Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

10 ülkeden 10 ilginç bilgi

Av. Ercan Ezgin

10 ülkeden 10 ilginç bilgi

İlginç bilgiler duyduğumuzda bunlar ilgimizi çekiyor. İnsanın doğasında olan öğrenme isteği, bilmediğimiz bir şeyi, bir bilgiyi ya da bir görseli fark ettiğinde harekete geçiyor. Bu nedenle yeni ve ilginç şeyler öğrenmek bizlere cazip geliyor.

Dünyanın kenevir cenneti ile ilgili görsel sonucu

Dünyanın kenevir cenneti

Dünyada 36 ülkede üretimi yapılan endüstriyel kenevirin, pazar büyüklüğünün 2025 yılında 11 milyar dolara çıkması bekleniyor. Başlıca kenevir üreticisi olarak ABD, onu izleyen Çin, Hindistan, Japonya, Brezilya olarak açıklanmaktadır.

dünyanın akciğeri ile ilgili görsel sonucu

Dünyanın akciğeri                            

Rusya federasyonu, 7 milyon 635 bin kilometrekarelik ormanlık alanıyla dünyanın en fazla ormanlık alanına sahip ülkesidir. Ormanlık alanlar ülkenin yüzölçümünün yüzde 45,5´ine tekabül etmektedir.

Dünyanın en eğitimli ülkesi ile ilgili görsel sonucu

 Dünyanın en eğitimli ülkesi

Nüfusunun % 50´si orta eğitimin ilerisinde eğitim alan Kanada açık ara dünyanın en eğitimli ülkesidir. Ardından % 45 ile İsrail, % 44 ile Japonya gelmektedir.

singapur ile ilgili görsel sonucu

Dünyanın çiftliğe hasret ülkesi

Singapur ekonomisinin yüzde 73´ünü hizmetler, yüzde 26´sını sanayi sektörü oluşturuyor.  Yok denecek kadar az olan tarımsal üretimin payı ise sadece yüzde 1´dir. 200 kadar sığıra sahip ülkede hiç çiftlik yok.

malta nüfusu ile ilgili görsel sonucu

En çok vatandaşı yurt dışında yaşayan ülke

Yaşanan sert ekonomik krizlere, yüksek doğum oranının da eşlik etmesiyle 460 bin nüfuslu Malta ciddi boyutta göç vermiştir. Bu sebeple bugün çok sayıda Maltalı hayatını ülkenin dışında sürdürmektedir. Bu küçük AB ülkesi Malta vatandaşı olabilmek için 650 bin Euro´yu bu ülkenin hesabına yatırmanız gerekiyor.

hindistan ile ilgili görsel sonucu

Dünyanın en renkli ülkesi

Nüfusu 1,34 milyar kişi olan Hindistan etnik yapı olarak yüzde 72 İndo-Aryan, yüzde 25 Dravid, yüzde Mongolid, yüzde 1 diğerlerinden oluşmaktadır. 16 Resmi dil bulunmaktadır.  Nüfusun yüzde 80´i Hindu, yüzde 14´ü Müslüman, yüzde 2,3 Hristiyan, yüzde 1,7 Sih, yüzde 2 diğerleri.

en çok mahkum ABD mi ile ilgili görsel sonucu

Dünyanın hapishanesi

Dünya genelinde 10 milyondan fazla tutuklu veya hükümlü cezaevlerinde bulunuyor. Raporlara göre ABD, cezaevi nüfusu en fazla olan ülke. ABD´de 1 milyon 200 binden fazla mahkûm ve tutuklu bulunuyor. Listede ABD´yi sırasıyla Çin ( 1 Milyon 650 bin), Rusya ( 540 bin) takip ediyor.

Dünyanın en yaşlı ve en genç ülkesi ile ilgili görsel sonucu

Dünyanın en yaşlı ve en genç ülkesi

Almanya, 46,1 yaş ortalamasıyla dünyanın en yaşlı ülkesidir. 2060 yılına kadar Almanya nüfusunun yüzde 19 civarında küçüleceği ve 60 milyona gerileyeceği öngörülüyor.  Dünyanın en genç ülkesi nüfusunun yüzde 49´unun yaş ortalaması 15,1 olan Nijer´dir. Neredeyse nüfusun yarısı ergenlik dönemindedir.

nükleer silah tablosu ile ilgili görsel sonucu

Dünyanın nükleer silah tablosu

Ülkelere göre nükleer silah tablosunda Dünyanın en güçlü bombası dahil 7000 nükleer bombaya sahip olan Rusya´yı 6800 nükleer bombayla Amerika izlemektedir. İsrail´de dahi 80 nükleer bomba varken, ülkemizde bilinen kayıtlara göre herhangi bir nükleer silah söz konusu değildir. Rusya´nın da ABD´nin de bu kadar bomba ihtiyacı yok. Mesele savaşacak kadar güçlü olmak meselesi değil, mesele savaşılmayacak kadar güçlü olma meselesidir.

somali ülkesi ile ilgili görsel sonucu

Dünyanın en savaşan ülkesi

Somali, 20 yıllık üç savaşın ardından hala istikrara kavuşamadı. Dünyanın en tehlikeli toprak parçalarından biri olarak kabul edilen ülkede hükümetin kontrol sağlayamadığı bölgelerin neredeyse dörtte üçü, isyancı grupların hâkimiyeti altında. Kişi başına gayrisafi milli hâsılanın 600 dolar olduğu Somali´deki uranyum, doğalgaz, demir, bakır, boksit yataklarının çoğu işlenmemiş durumda.

 

 
 


Anahtar Kelimeler: ülkeden ilginç bilgi

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER