Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

1 Mayıs´ta Gazze: İşsizlik oranı yüzde 60, fakirlik oranı ise yüzde 85!

Ablukayla Mücadele İçin Halk Komitesi Başkanı Milletvekili Cemal El-Hudari, Gazze Şeridi´nde ekonomik durumun ve yaşam koşullarının her geçen gün daha da kötüleştiğini ifade etti.

1 Mayıs´ta Gazze: İşsizlik oranı yüzde 60, fakirlik oranı ise yüzde 85!

Gazze Şeridi´ne uygulanan ablukanın devam ettiğine ve pratik çözüm önerilerinin yokluğuna dikkat çeken El-Hudari, uluslararası toplumun iki milyon Filistinlinin yaşadığı felaketi görmezden geldiğini söyledi.

Milletvekili El-Hudari, 1 Mayıs İşçi Bayramı münasebetiyle bir bildiri yayınladı. Bildiride, işçi kesiminin ve üniversite mezunlarının 12 yılı aşkın bir süredir devam eden ablukadan en çok zarar görenler olduğu belirtildi.

Gazze Şeridi´nde işsiz sayısının 300 bini geçtiğini kaydeden El-Hudari, işsizlerin ve ailelerinin çok zor ekonomik ve insani koşullarda yaşadıklarını bildirdi.

El-Hudari, Gazze Şeridi´nde her geçen gün artan işsizliğin tahammül edilemez boyutlara ulaştığını ve işsizlik oranının yüzde 60´a yükseldiğini, bunun da dünyadaki en yüksek oran olduğunu söyledi.

Gazze Şeridi halkının yüzde 85´inin fakirlik sınırının altında yaşadığına dikkat çeken El-Hudari, kişi başına düşen gelirin 2 dolar olduğunu açıkladı.

Milletvekili El-Hudari, Gazze Şeridi´ndeki fabrikaların ve atölyelerin yüzde 90´ının abluka sebebiyle büyük maddi kayıplara uğradıklarını kaydetti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER