Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

´1 Eylül´de çözüm sürecinin yeniden başlayacağı yönünde duyum aldım´

Gazeteci-yazar İlhami Işık, TV5´te Suat Toktaş´ın sunduğu ´Düşünme Vakti´ programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

´1 Eylül´de çözüm sürecinin yeniden başlayacağı yönünde duyum aldım´

Gazeteci-yazar İlhami Işık, TV5´te Suat Toktaş´ın sunduğu ´Düşünme Vakti´ programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yeni bir çözüm sürecini gerekli bulduğunu söyleyen ve 23 Haziran öncesi İmralı´dan gelen mektubun yayımlanması, yeniden gündemde olan çözüm sürecini zehirlediğini ifade eden Işık, bu sürecin biraz daha hassas yürütülmesi durumunda 1 Eylül´de yeni bir çözüm sürecinin başlayacağını söyledi.

İşte İlhami Işık´ın konuyla ilgili konuşması:

"Ben bugün bu süreçte, yeni bir çözüm sürecinin olmasını gerekli görüyorum. Aslında kimi dönemler, MHP veya başka partilerin olması da böylesi kadim meseleler konusunda avantajlı olabiliyor. Yani her zaman bir olumsuzluk durumu da olmayabiliyor.Bazen çok demokrat olanlar, çözüm süreçlerine de engel olabilirler. Önümüzde mesela İspanya var. İspanya´nın demokrasisinden şüphemiz mi var baktığınız zaman. Aynı zamanda Irak Kürt bölgesindeki referandumda neler olduğunu da gördünüz.

"1 EYLÜL BİR BEKLENTİ DEĞİL, DUYUM"

Daha önce de kimsenin bir çözüm süreci beklentisi yoktu. Sayın Cumhurbaşkanı herkese kızdı. Ben ise Ramazan ayında İmralı trafiği olacak dedim. Bana deli muamelesi yaptılar. İşte kan gövdeyi götürüyor, sen ne diyorsun dediler. Sonuçta 15´inde o trafik gerçekleşti. Ama bu sefer 18´inde İmralı´dan gelen mektup bir kuşku oluşturdu. Aslında mektup, bu süreci biraz da zehirledi. Bu zehir nasıl atlatılır, ne olur, ne kadar sürer, göreceğiz. İşte avukatlar yine başvuru yaptılar, eğer görüşme iznini yakın zamanda verirlerse o zehirlenme biraz ötelenir. Benim bu konuda beklentim; Temmuz ayında bir yol haritasının açıklanması ve 1 Eylül´de barış bildirisinin hayata geçirilmesi. Aslında bu bir beklenti değil, bu bir duyum. Ama 18 Haziran´daki mektup, bu süreci biraz zora sokabilir fakat bu kadim meselenin ötelenmemesi gerekir ve bir insanın yaşamasını bile sağlıyorsan, bin iktidardan daha iyidir"



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER