Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

. Trump, Suriye´de asker bulundurma fikrine ´yüzde yüz´ katıldığını belirtti

İki ay önce Suriye´den çekilme kararı alan Amerikan Başkanı Donald Trump, dün Suriye´de asker bulundurma fikrine ?yüzde yüz? katıldığını söyledi.

. Trump, Suriye´de asker bulundurma fikrine ´yüzde yüz´ katıldığını belirtti

Amerikan Başkanı Donald Trump, Birleşik Devletler Kongresi´ne gönderdiği bir yazıda ?Amerikan askerlerinin bir kısmının Suriye´de bulundurulmasına yüzde yüz katıldığını? söyledi.

22 Şubat´ta hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi parti mensubu bazı senatörler ve Temsilciler Meclisi üyeleri, Amerikan Başkanı Donald Trump´a bir mektup göndererek istikrarın korunması ve IŞİD´in tekrar canlanmasının önlenmesi için Suriye´de az sayıda da olsa asker bulundurmaya devam edilmesini istemişti.

Amerikan Başkanı Donald Trump da mektubun üstünü parafe edip ?Yüzde yüz katılıyorum şu an gerekli her şey yapılıyor? diye yazarak bunu Kongre´de kendisine gönderenlere tekrar geri gönderdi.

Amerika´nın Suriye´de yaklaşık olarak 2 bin civarında askeri olduğu belirtiliyor. Amerikalı bir askeri yetkili kısa bir süre önce iki bin askerden 400´ünün çekilmeden sonra da Suriye´de kalacağını, bunlardan bir kısmının Suriye´nin Irak ve Ürdün sınırındaki Tenef bölgesindeki üste, diğer kısmının ise Türkiye sınırında oluşturulması gündemde olan ?Güvenli Bölge´de kalmaya devam edeceğini söylemişti.

 Kaynak: NBCnews



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER