Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Suriyeli Kürtler: Esad´la ilerleme yok, suçlu Rusya

Suriyeli Kürtler ile Beşar Esad yönetimi arasında ABD´nin çekilme kararı sonrası başlatılan görüşmelerde ilerleme kaydedilmediği belirtildi. Reuters´a konuşan bir yetkili, Rusya´nın arabuluculuk rolünü ´Türkiye ile çıkarları´ nedeniyle oynamadığını öne sü

 Suriyeli Kürtler: Esad´la ilerleme yok, suçlu Rusya

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile Şam yönetimi arasında ABD´nin çekilme kararı sonrası başlatılan barış görüşmelerinin durma noktasına geldiği belirtildi. İddiaya göre görüşmeler, Rusya´nın Türkiye ile temasları sonrasında durdu.

Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu´na danışmanlık yapan ve Moskova´daki görüşmelere katılan Badran Jia Kurd, gelinen noktayı Reuters ajansına değerlendirdi. Kurd, ?Rusya´nın hayata geçirmiş olması gereken girişimi dondurduğunu ve Şam´la müzakerelere başlamadığını´ söyledi. Rusya´nın girişim üzerinde ?hâlâ çalıştığını ancak ilerleme kaydedilmediğini´ belirten Badran Jia Kurd, ?Rusya´nın Şam´la Kürtler arasında bir anlaşma için bastırmak yerine Türkiye ile çıkarlarına öncelik verdiği´ yorumu yaptı. Kurd, ?Rusya´nın Türk tarafıyla defalarca buluştuktan sonra Kürtlerle Şam arasındaki görüşmelerde rolünü oynamadığını´ ve ?Şam´la diyalog yolunun bu nedenle tıkandığını´ öne sürdü. Suriyeli Kürt yetkili, ?Rusya´nın tarihi bir sorumluluğu olduğu´ yorumunu da yaptı.

ABD´nin Suriye´den çekilme kararını 19 Aralık´ta açıklamasının ardından Kürtler ile Şam yönetimi arasında müzakere süreci başlatıldığı açıklanmış. Ancak taraflar özellikle Kürtlerin özerklik talebi üzerinde uzlaşamazken, Washington´dan çekilme konusunda gelen geri adım sinyalleri de bu görüşmeleri duraksatmıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER