Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MEKKENİN FETHİ KALPLERİN FETHİNE MUHTAÇTIR

?Büyüklerine Saygı İçin Ayağa Kalkan Bir Nesil? anlayışını yaşanır kılmak için eğitim faaliyetlerini sürdüren Mirac Kültür Merkezi, Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASSAM) ve Çorakcı İlmi Araştırmalar Eğitim Ve Kültür Vakfının (Çorakcı V

  MEKKENİN FETHİ KALPLERİN FETHİNE MUHTAÇTIR

MEKKENİN FETHİ KALPLERİN FETHİNE MUHTAÇTIR

"31 Aralık Pazar günü saat: 13.30 da gerçekleştirilen programı bayan ve erkekler ayrı ayrı salonlarda izlediler. Ayrıca küçük çocuklar için bir oyun ve eğlence odasıda hazırlanarak; anne ve babaların konferansı rahat izlemeleri/dinlemeleri sağlandı.  Açılış konuşmasını Araştırmacı-Yazar F. Yılmaz Altunöz yaptı. Yılmaz´ın iki cümlesi çok önemliydi ?İşimiz vaktimizden çok? ve ?Yorulmak yasak?. Akademi´nin konuğu Sn. Cebeci´nin ?Meke´nin Onuru? başlıklı konferansı ciddi bir karşılık buldu. Konferansın konusu yeryüzünde işgal edilen ve onuru zedelenen müslüman başkentlerin gündemde olduğu bir zaman diliminde yapılması ayrıca bir önem taşıyordu.  Sn. Cebeci Kalp ve Kabe ilişkisi üzerine çok önemli bilgiler verdi. ?Önce kalp sonra diğerleri dedi. Kalp insan ya da insan kalp ilişkisinden hareketle; Kabe/Mekke´nin yeryüzü hatta evrenin Mekke/Kabe üzerinden varoluşunu anlattı. Hz. Peygamberin şehir fetihlerinden önce muhatplarının kalbine ulaştığını ve fethettiğini ifade ederek; savaş anlayışının toptan imha değil tam tersine ihya hareketi olduğunu; en büyük düşman gruplarına  ya da ülkelere yönelik; bireysel, toplumsal, ekonomik ve siyasi anlamda yaşam alanları açtığını öreneklerle anlattı. Bu tarzın müslümanlara ait savaş anlayışı olduğunu; Müslümanların dışındaki diğer savaş yaklaşımlarının ise günümüzde görüldüğü gibi; yalnızca insanları değil tüm canlıları öldürme, yok etmekle beraber tarihi/çevreyi de yok etme üzerine kurulu olduğu görülmektedir? dedi.  

Bir sonraki Mirac Akademi programı 13 Ocak 2018 Cumartesi günü saat: 13.30 da yapılacağı ve Üsküdar Üniversitesi Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr. Sayın Nevzat TARHAN´nın konuk olacağı bildirildi".

 

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 13 kişi, oturan insanlar ve iç mekan



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER