Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

?GEÇTİĞİMİZ YIL PKKLI TERÖRİSTLER TARAFINDAN ŞEHİTB EDİLEN İŞÇİLERİN YAKINI AİLELER: BİZE BU ACIYI YAŞATANLAR AYNI ACIYI YAŞASIN´ DİYE BEDDUADA BULUNDU!

Geçen yıl Şırnak´ın Uludere ilçesi Ortabağ köyünde PKK´lı teröristlerce yol yapımında çalışan işçilere yönelik saldırıda hayatını haybeden Kadir Oslu, Cangir Yılmaz ve Ramazan Yakut´un yakınlarının acısı dinmiyor.

  ?GEÇTİĞİMİZ YIL PKKLI TERÖRİSTLER TARAFINDAN ŞEHİTB EDİLEN  İŞÇİLERİN YAKINI AİLELER: BİZE BU ACIYI YAŞATANLAR AYNI ACIYI YAŞASIN´ DİYE BEDDUADA BULUNDU!

28. 08. 2018 Salı

Geçen yıl Şırnak´ın Uludere ilçesi Ortabağ köyü Düğündağı bölgesinde PKK´lı teröristlerce yol yapımında çalışan işçilere yönelik saldırıda hayatını haybeden Kadir Oslu (24), Cangir Yılmaz (30) ve Ramazan Yakut´un (37) yakınlarının acısı dinmiyor.

Terör örgütü PKK´ya tepki gösteren Ramazan Yakut´un annesi Halime Yakut, oğlunun ekmek parası kazanmak için çalışırken katledildiğini söyledi.

Terör örgütü PKK´yı lanetleyen Yakut, "Allah onların yanlarına bırakmasın. Geçen bayramı beraber kutladık ama bu bayramda onsuz bir bayram geçirdik. Bayramda evimizde sanki oğlum yeni ölmüş gibi taziye vardı, mezarlarına gittik, tekrar ağladık. Bize bu acıyı yaşatanların aynı acıyı yaşamasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

"Vatan sağ olsun"

Sadık Yakut ise küçük yaşta babalarını kaybettikleri için ağabeyi Ramazan Yakut´un kendilerine babalık yaptığını belirterek, onun ahlakı, vatanseverliği ve dünyaya bakış açısıyla büyüdüklerini aktardı.

Ağabeyinin bir karıncayı incitmediğini dile getiren Yakut, şunları kaydetti:

"Tek derdi vatanını ve insanları sevmekti, kardeşçe bir yaşam dilemekti. Biz kadere inanmış insanlarız ama bu yapılan bir zulümdür, bunu kabul etmiyoruz. Terörün her türlüsüne karşıyız. Vatan sağ olsun. Bu vatan için onun gibi yüzlercesi şehit oldu. Vatan toprağı uğruna canlarını verdikleri için gözleri arkada değildir. İnanıyoruz ki onların mekanları cennettir. Allah kimseye böyle acıları yaşatmasın, kimsenin evine ateş düşürmesin."

"Her gün aynı acıyı tekrar yaşıyoruz"

Kız kardeşi Makbule Yakut da ağabeyinden geriye 3 yetim ve gözü yaşlı bir eş kaldığını belirterek, "3 bayram geçti ancak daha bayram kutlayamadık. Her gün aynı acıyı tekrar yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

"Çocuklarım ´babamız nerede?´ diye soruyor"

Eşi Melike Yakut ise kendisini dul ve 3 çocuğunu yetim bırakan terör örgütüne tepki göstererek, devletin desteğini her an yanlarında hissettikleri için minnettar olduklarını söyledi.

Eşini öldürenlerin de aynı acıyı yaşamasını istediğini kaydeden Yakut, "Çocuklarımı her gün avutuyorum. Çocuklarım ´babamız nerede?´ diye soruyor. Çocuklarıma ne cevap vereceğimi bilmiyorum. Ondan başka kimsem yoktu onu da kaybettim." dedi.

"Biz yaşadık, başkası yaşamasın"

Kadri Oslu´nun babası Sabri Oslu, aile olarak çok zor süreçlerden geçtiklerini söyledi.

"Allah kimseyi evlat acısıyla sınamasın. Biz yaşadık başkası yaşamasın. Teröristlere lanet ediyorum, her zaman ve her yerde bunu söylüyorum. Bayram arifesinde hayatını kaybetti bayramdan sonra ona kız isteyecektik nişanlayacaktık ama olmadı. Yüzümüz bir yıldır hiç gülmedi."

Anne Naime Oslu da oğlu için düğün hazırlıkları yaptığını, damatlık elbisesini dahi aldıklarını anımsattı.

Oslu, şunları aktardı:

"Ne zaman onun odasına girsem oturup ağlıyorum, her gün aynı acıyı bir daha yaşıyorum. Nereye gitsem ne yapsam gözlerimin önünden gitmiyor. Allah hakkımızı bırakmasın." dedi.

"Terör örgütünün gücü savunmasız insanlara yetiyor"

Cangir Yılmaz´ın eşi Heybet Yılmaz, eşinin işçi olarak çalışmak zorunda olduğunu anımsattı.

Terör örgütüne duyduğu nefreti dile getiren Yılmaz, şunları aktardı:

- "Terörün gücü savunmasız insanlara yetiyor. Terörü lanetliyorum, kınıyorum. Çocuklarımı yetim bıraktılar. Acımız hafiflemiyor hep tazeliğini koruyor ve sonsuza kadar acımız sürecek. Eşimin bir sürü hayali vardı ama hayallerini yarım bıraktılar. Devletimiz çocuklarıma sahip çıktı Allah razı olsun. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´a çok teşekkür ediyorum. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadılar."

Kardeşi Selim Yılmaz da bayramı mezarlıkta gözyaşları içinde geçirdiklerini söyledi. 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER