Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Doktora ve yüksek lisansta ALES şartı kalktı

Bugün yayımlanan yönetmelik değişikliği ile doktora mezunlarının yüksek lisans ve doktora programları için ALES şartının kaldırıldı açıklandı

Doktora ve yüksek lisansta ALES şartı kalktı

Yükseköğretim Kurumu Başkanlığı (YÖK), doktora mezunlarının Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’ndan (ALES) muaf olacağını açıkladı.

YÖK tarafından yapılan ve bugün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğindeki değişiklikle ‘doktora/sanatta yeterlik/tıpta uzmanlık/diş hekimliğinde uzmanlık/veteriner hekimliğinde uzmanlık/eczacılıkta uzmanlık’ mezunlarının yüksek lisans ve doktora programlarına başvurularında daha önceden istenilen ALES'e girme şartı artık aranmayacak.

Söz konusu değişikliğe göre yüksek lisans ve doktora programlarına başvuru yapan doktora mezunlarının başvurularında kullanılmak üzere ALES puanı üniversitelerin yetkili kurulları tarafından programların niteliğine göre belirlenip, başvurular sırasında ilan edilecek.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç twitterdan duyurdu

YÖK Başkanı Saraç, bugün yayımlanan yönetmelik değişikliği ile doktora mezunlarının yüksek lisans ve doktora programlarına başvurularında daha önceden istenilen ALES’e girme şartının artık aranmayacağını açıkladı.

Twitter’dan paylaşım yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, koronavirüs tedbirleri kapsamında sürecin asgari mağduriyetlerle yürütülmesine dair çalışmalara ek olarak eğitim ve öğretimin niteliğine yönelik de kararlar aldıklarını belirtti.

M. A. Yekta Saraç@yekta_sarac

1-Bugünlerde bilhassa salgına yönelik aldığımız tedbirler kapsamında sürecin asgari mağduriyetlerle yürütülmesine dair çalışmalarımıza ek olarak ülkemizdeki eğitim ve öğretimin niteliğine yönelik de kararlar almaktayız.

498

13:02 - 14 Nis 2020

 



Anahtar Kelimeler: Doktora yüksek lisansta şartı kalktı

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER